Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
唔介意水貨嘅其實pixel都唔錯
唔係好明點解佢仲要用micro USB
本來未睇到zen6 會買
但呢部自拍靚d就1516 同球星影相選好d質素
如果好睇重自拍,我諗應該都係zf6玩晒
個相機偏重紅色同飽和度太高
就咁放上ig fb都岩洗 有gcam應該可以改善夜拍好多
好似話前幾日出咗更新解決咗
我就係差相機偏紅和飽和度太高呢個問題搞到興趣大減,如果真係做到接近實景原色而細節又唔太差嘅話就一出即買,否則要睇下裝唔裝到Gcam再考慮。
其實原來唔止得我一個咁諗, 上代5Z就係因為個相機偏紅我賣左, 睇左2篇開箱同RAY媽段"影片"既TEST令我覺得問題無改善度或者ASUS唔當呢個係問題, 再次狗衝既腳步慢左落黎
想買部ZenPhone 5,見佢性價比幾高,粗粗地用,巴打點睇?
5z 啦 百記 渣打卡 2999
唔知仲有冇
zf5 慢左d
max pro m2 s660 又快d 又大電d
諗緊到時其實應該留係香港買之後trade埋部z5黎換z6抵啲定就咁去台灣買
台灣唔知俾唔俾trade機 但唔trade又多左部係到
我部ZENFONE 3 ZOOM都重用緊...
啱啱先出完ZENFONE MAX PRO M2...
無伏, 不過無全屏, 出M2唔爭得好遠
唔同系列麻
香港係6月6發佈定開賣?
本身想入oneplus 7
見部z6 個鏡頭可以扭後又幾好J
等zf6發佈埋先決定買op7定佢
zf6 幾時有呀………
支那機萬普不了
萬普砌機廠扮上菜
其實就係執埋執埋鳩普同步步鳩啲嘢
尋晚鈴聲之王出片,試用埋K20 pro。宜家好肯定IMX586係拍片時,但飽和度嚴重地偏高,D顏色好係人咁落Filter咁,顏色加深晒。顏色睇落去好假。加上以卵擊石仲搞活動部件。今次ZF6 伏?
*但=個
出未呀
好想快d換左部5佢
屎米個運算技術不嬲都垃圾開,尤其支那機最鍾意就係碧桂園feel,啲顏色勁鮮、對比度勁高、陰影勁深,總之一睇落去似樓盤廣告poster多過乜

就咁睇zf6應該就無碧桂園feel

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=588&t=5811071
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞