Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
見無人開,我開開佢
對部zf6有啲興趣
最緊要QC好
我對zenfone6 qc唔太樂觀
qc要問吓而家用緊zf5嘅巴打點睇
我嘅印象只停留喺zf3d,嗰時牙石啱啱轉鳩通,當時好似無乜伏,係粒電去得好快
怕佢個鏡頭設計未成熟

我用緊zf3 , 對於佢咁耐都無病無痛我好滿意,純粹係舊電已經弱左
zenfone6 唔係m字水滴額

只要售價正正常常都會有興趣入
我知 Zenfone 3同4 QC 都ok 冇咩災情

但係買左部Zenfone 3 zoom 個Mon有白線災情 整左三次 如果唔係既話當時少有既大電又主打影相手機好好用
新po 留名
等發佈
好多時有災情同係唔係做緊機海都好有關係
今年牙石留返四條線減少機海,應該qc都會好好多
台灣爆咗售價

根據我們從非官方管道所掌握到的情報,ZenFone 6 預計將會在台灣市場推出 6GB+128GB、8GB+256GB、12GB+512GB 三種規格版本,售價則分別是 19,990 元、23,990 元、29,990 元。做為參考,上一代的 ZenFone 5Z 在台灣分別推出 6GB+64GB、6GB+128GB、8GB+256GB 等不同版本,定價分別是 14,990 元、16,990 元、18,990 元 。

大約估價
6+128:$50xx
8+256:$60xx
12+512:$76xx

6+128都唔太過份
台灣爆咗售價

根據我們從非官方管道所掌握到的情報,ZenFone 6 預計將會在台灣市場推出 6GB+128GB、8GB+256GB、12GB+512GB 三種規格版本,售價則分別是 19,990 元、23,990 元、29,990 元。做為參考,上一代的 ZenFone 5Z 在台灣分別推出 6GB+64GB、6GB+128GB、8GB+256GB 等不同版本,定價分別是 14,990 元、16,990 元、18,990 元 。

大約估價
6+128:$50xx
8+256:$60xx
12+512:$76xx

https://m.eprice.com.tw/mobile/talk/4543/5318018/1/

6+128都唔太過份
6+128
4字頭會買
如果5字頭寧願個人飛埋去台灣買
QC好就抵入
都要等發佈 睇埋詳情 先評價到
做到高檔旗艦都好呀
不過希望都係會出 中階機
應該 max頂中階
如果佢max係type C頭,我都買左了...
都好 大電系列
不過粒u 可以用返d 快啲嘅
做主手機 嘅話 部m2 係唔太夠用
想買Max Pro (m1) 俾老母
有無伏
zenfone5z用家表示仲未敢上PIE
如果真係賣到5千又無首發優惠我諗會被市場忘記.
Fortress用中銀卡特價,我都想入
咁特價完幾錢
我都係,好地地一部中階都唔用type c samsung 1500蚊既機都type c啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞