Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
所兄唔入Sony post
好有科技感
佢應該 係試緊 自動mode
s10 會偏向 低iso 長d快門 形式去處理 低光
zf6 會偏向 高iso 短d快門

要揾人 手動mode 較返一樣parameter 先可以 睇得出 個分別
不過s10光圈 大d 預計都係會好d
應該得
zf5 whatsapp 係可以
佢個應用分身 個list 有whatsapp
不過講真
買zf6 都應該係因為佢 大電,平,3卡
會揀影相(自動mode)為首選 嘅人應該係唔會買zf6
比我揀嘅話 我會揀oled 呀
拎嚟睇片真係幾爽

lcd 都有好處 如果 多係低光環境 用手機係會對隻眼好d
華碩應該真係有認真做research
部zenfone 6好多嘅spec都係其他廠閹割咗,但用家又好需要嘅功能
呢個描述好正
用家角度黎講係好全面
準備收部5Z玩下先
影相睇auto係最準
遲d 出姐 好似係
點解咁講呢?
如果你係話 常用嘅app ig whatsapp 果d 只能夠 built-in 影auto 相 我理解嘅

但係 比較 個相機 成像 用auto 去比
就會再多左一層 software 嘅分別
如果係 手動 就會 得返 app 演算 同 硬件嘅分別

話時話 今鋪 zf6 好似冇乜 點提 AI 乜乜物物 話哂 s855 個AI processing power 勁左咁多
因為一般人只會用auto
Auto既好壞已經睇到間廠個調較實力

兩隻色都好撚靚offer啲野又咁實用

真係想下部機轉會過嚟

但自己成日聽歌又想試吓lg個quad dac點犀利法
都啱呀
但係 呢d 問題 可以透過未來嘅 更新 改善到
所以我注重 手動 影相測試多d
真心 鐘意聽到咁靚 咁注重嘅話
去買部 player 跟身啦
2個世界

唔怕嘅話 去衛訊 插耳機入demo 機 聽個夠
唔知幾時有實物玩呢
驚太大部
https://www.phonearena.com/phones/size

可以上呢個網比較下實機Size
個網好好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞