Asus ZenFone 討論區(4)

1001 回覆
18 Like 8 Dislike
之前Wilson特價$1699(6+64)

希望牙石放棄咁高定製嘅zenui,用max pro m2嘅類原生仲好
如果係android one就更好,更易入國際市場同埋個rom可以少啲加工
牙石自爆

有三卡槽
3.5mm
肯定用855
有呼吸粒
仲有個應該係google assistant嘅制

真係可以期待下
佢售價肯用番一貫中價的話真係值得
中價狗衝左
5Z 宜家抵唔抵出?
個性價比勁撚到癲

除左軟件差 更新慢 冇特色
仲冇咩缺點
有冇 QC 問題?
上年又出coupon又中階價,之後出嚟嘅財報表係十年嚟蝕得最犀利嘅一年,尤其係俾電話部拖累
再出中階價旗艦機牙石肯定會執咗電話部佢
鬥平,你點會夠有中國國家補貼嘅屎米鬥啊
上左 電話快左 耗電量比未上減少好多
集合現在 Asus ZenFone 6 的資料,此機將會採用 Pop up 前相機的設計,設有 3.5mm 耳機插頭及真三咭槽,配備 Snapdragon 855 SoC、6GB RAM、5,000 mAh 超大電量及 4800 萬像素 + 1300 萬像素雙鏡頭主相機,單從規格已覺得十分吸引,值得大家期待。

唔係幾信會有5000電

咁多大廠咁耐以嚟 都冇整咁大電
連佢幾代 旗艦機 都係標準 電量

希望我係錯嘅
旗艦效能加核電真係完美手機
係就好
但估計 因為 發熱量嘅關係
而且大電 佔位太多 影響散熱設計
所以 旗艦機 好少出到咁大電
(ff)可能因為7mn散熱好好多 又有ROG PHONE經驗
同埋比起以前820實在進步太多 不過one plus都係4000電左右 我估5000係有可能
再講落去 就嚟忍唔住 要打到一地精
咁嘅spec 太吸引
ok 啦
3,000樓下
如果5000電我真係會買
(雖然覺得係假)
本來想買note9但係覺得4000都係唔夠用

利申用緊5000電手機
應該係真,因為係佢講
https://www.instagram.com/marcelcampos/p/Bwjt2UKFV8v/

人哋解碼咗之後就係855、4813、5000
5000就係5000電
set做6000蚊左右都制(等佢減價)
推蓋咁好j ?
應該係fake
佢個底無
3.5mm
https://youtu.be/dNDy7hf24cQ
呢個就有啲機會
佢個底有3.5mm

如果有5000電應該唔會係滑蓋,唔係手機會好厚
我想水滳MON多過滑蓋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞