我愛你三千 (153)

1001 回覆
151 Like 11 Dislike
啲人話嗰個bb應該唔係Tony嚟,因為Tony 5月29號出世,佢哋去嗰日好似係7月4號嚟
Tony原本個名都好似唔係叫tony
上集係緊湊d 多d action 啱大眾口味
各有各好
諗諗下應該多左兩個新時間分支既Loki
1.偷左空間石嗰個
2.因為14年thanos 去左未來比人殺死 而家唔會因為infinity war死既loki
點知係7月4
真心覺得今集做得好好
作為總結10年嘅作品當之無愧
出面話劇情平平無奇
我諗係因為官方為左唔好spoil角色下場而玩左好多技倆
個個都以為劇情會曲折離奇
(不過我覺得time travel果度都幾曲折下 nebula果度真係估唔到)
Anthony
我係追足咁多年嘅fans 一定鍾意endgame多啲
Tony 同 cap 調整個穿越器個時有講過個時間係1970年7月4號
就快入場
好似呢個post d討論高質d
唔明點解咁多人睇戲唔留心
出面啲人話EG平平無奇
搞到我好似去左第二個universe咁
我都係追足咁多年
但本身真係唔太好time travel電影
但今集埋尾埋得靚,好多致敬位
升降機,a1集合個幕,星爵唱歌,雷神見老母
Tony見老豆,全部都係回顧位
平行世界
EG玩time travel丫嘛
佢地咪話估到囉
估到咪平平無奇囉
但係EG劇情重點除左覆桌
Original 6個救贖都係重點
Time travel先tricky
到以家都唔知最尾cap到點搞

唔玩time travel就可能好似iw咁
唔怪得出What if...
清晰簡潔嘅理論先係最好的,支持
好多forecast話debut 0.9b+
有無機opening 1b
出面d post都岸尻

套戲每個scene都有意義
竟然話平平無奇
Love you 3000成日都諗到攞你命三千
有啲人可能本身唔係fans 所以就覺得一般 無咩特別
但對於我地fans 追多咁多套就唔同啦
有無人睇完覺得好失落
因為知道ca im今次真係要完無得再吹落去
雖然覺得比到結局佢地係好事
但作為呢個系列最後一集好多位可以做得好啲
我覺得中間個氣氛突然太輕鬆好怪

今集因為係最後一集好多野要兼顧
又要承接上一集故事同解釋新既野 時間旅行etc..
同有好多位都做緊rewind 同fans benefits ca打ca 同hail hydra 咁
搞到啲集氛轉換變到好怪
其實3個鐘都好唔夠
如果今次係分上中下集咁上就好

相反我覺得上一集做得好好多
可能唔係大結局唔洗處理咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞