我愛你三千 (153)

1001 回覆
151 Like 11 Dislike

Daddy 為自己個女付出一切

title
Ms. Potts

其實佢似去其他時間走向相似嘅平行宇宙借石,即係過去發生相同事件嘅宇宙
e.g.
MCU
2012NY(B Universe)
2014Space(C Universe)
Asgard(D Universe)
1970 shield (可能係B,可能係再另一個宇宙)
只要還返啲石去佢地proper time and space就唔會影響佢地之後嘅發展

不過宜家B loki走甩咗,C Thanos隊全滅,仲有MCU Cap咗另一個宇宙嘅Cap同執走埋個盾

咁解ok嘛
上集tony見住spidey消失
今集

I LOVE YOU 3000, BOTH TONY STARK AND RDJ
Spidey一返嚟捉住佢講野我喊到七彩
The kid is back
Lm
留名
十個鐘後睇
廿七個鐘後二刷
我想問 Gamora 係咪留翻喺主宇宙,
所以去到最尾 Quill 先 search 佢去左邊?
應該係
訓醒再諗返真係好失落

仲未接受到tony就咁死左

馬上重煲返iron man1~3
gotg3係咪會有肥智
大家諗住幾多刷?

第一刷今朝8:50係JP睇普通2D, 過兩個星期去iSquare睇3D IMAX, 之後如果有2D IMAX會再睇多次
講起上嚟之前Feige or Russo Bros好似有講過Thanos攞咗soul stone之後Red Skull就唔使再做stonekeeper,可以leave Vormia繼續自己嘅evil plan,咁喺endgame之後個stonekeeper到底係邊個
喺微博見到有人講:
「盾的一句together鐵記了那麼久
鐵的一句平淡生活盾不也一樣刻骨銘心麼 ​​​」
屌啲眼淚又開始黎料
同埋微博啲人寫到tony啲位勁煽情好撚想死
Cap同tony兩個一個happy ending 一個sad ending

Steve同peggy嘅嗰隻舞終於實現了
但tony就要遺下妻女同peter仔
大陸好似將sacrifice a loved one譯咗做犧牲一生摯愛,然後一堆人話Hawkeye出軌
睇下古惑的space stone今次想撚9邊個
Endgame 之後既時間 d石已經比Thanos
破壞曬 唔再存在 咪唔使keeper
Hawkeye開記招未
啱呀有無諗過Red Skull之前係邊個做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞