我愛你三千 (153)

1001 回覆
151 Like 11 Dislike
當aou成隊人嘅deepest fear都係personal shit
daddy就驚緊avg會冚team剷
嘩佢真係好自私呀
話洗白tony真係好有問題
一路睇嚟 Tony嘅成長真係描寫得好豐富
甚至喺佢個人電影以外更為深刻
發脾氣硬頸呢啲其實好人性
iw口硬猶疑唔搵返cap嗰段甚至有啲可愛
岩岩睇完
十三慣口鐘後二刷4DX
大戰都唔係好覺眼啦個幾件
淨係記得有件比AntMan踩扁咗
講開war
想問下舊登笑鳩cw唔夠人唔叫得war嗰班dc手足
呢兩集avg玩到冚球剷夠多人未
可以叫war未呀

今集頭段仲有少少可惜 Thanos已經自己消滅啲石
突然去到五年後個tone真係好輕鬆
之後time travel係搞笑之後慘情
上集連貫啲 劇情震撼同刺激啲
今集睇完係好失落 十年就咁完咗 以後就再無上面呢位靈魂人物
有啲唔知點
我仲諗緊係咪聽錯
唔太make sense
咁樣嘅話即係同我哋講CA2 Peggy見返後生隊長係做戲
Tony最撚谷氣就係cap嗰句「together 」
眼甘甘睇住啲戰友係面前變灰 乜都做唔到仲to咩gether
又嘈呢個
成王敗寇
事後睇返咪啱
但tony嗰陣又唔係好似DS咁識用timestone預知未來thanos一定會黎
你唔會知整隊ultron出黎會唔會比佢滅返/比hydra/政府控制
姐係好似叫每個國家整定1000粒核彈防thanos
但可能thanos未到都世界大戰陷球鏟左
而家事後有thanos咪可以比你地笑cap左膠廢老囉
同埋事實係ultron最後有造成破壞同殺左人
其實前段輕鬆
係想講佢地好似Move On咗
但其實冇
我覺得寫得幾好
最想睇嘅what if係星爵無打Thanos頭
佢哋搶到手套照輸
還佢清白
我無講過突兀喎
只係覺得唔夠說服力
d人係話佢自把自為
無人唔同意佢出發點喎應該
以前大家成日都講笑話 DCEU dark 到要睇心理醫生,
但呢2集 avg 反而令到 mcu fans 真係有需要搵心理醫生
問題係ultron 真係失左控,証明左人工ai唔work
講together有咩問題
如果唔係together,aou隊長走左去啦
IM 1-2偏自私
Avengers 1佢係好無私
跟住age of ultron又部分私心(科學家嘅研究慾,佢都係咁說banner)(戴埋頭盔先,主要動機係加強防衛)
CW 又因爲自己内疚聽Ross 支笛
Endgame一開頭都唔想搏
但最後又捨身成仁
最似普通人、凡人嗰個係佢
有自私有偉大一面
Russo bro將tony呢個角色寫得好好
其實howard都整咗shield出黎 自私唔晒
咁用結果論去睇cw咪又係team cap先係啱 有咩分別
你都識講整完weapon唔會知結果係點
咁點解went south就可以入佢數
可能真係抵擋到外星軍隊呢?
咁到時係咪又結果論去睇先會覺得佢冇錯
你整把刀出黎 點知有人拎去斬人 係咪要入你數?
仲有留意返 冇人笑cap左膠廢老
Thanos叫空襲個陣Corvus話會TK埋
臨尾Maw望住Thanos咁化灰
Aou其實唔係私心既
經過a1,就知佢幾驚班外星人(im3你睇到)
之後aou比女巫控制,之後睇到全班戰死
其實佢攪ultron真係為大家好
係暗示,但冇需要加個咁嘅位囉
Peggy嗰時有dementia,話唔定已經唔記得哂d嘢
Thanos: Whatever it takes.
Howard嘅自私可能只係為事業放棄同個仔相處嘅時間
雖然tony最後都知howard心底好鍚自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞