我愛你三千 (153)

1001 回覆
151 Like 11 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=thXmHW4-WC4
好撚正
一聽聲就有hulk坐車尾畫面
Queen Ass

not American Ass
Queens Ass
唔敢係公海講

我覺得唔鍾意睇Endgame嘅人好可憐

冇錯人生有好多事值得超級開心+興奮+感動+難忘,但你有我有,你就係少我一件事
人生拼圖少咗塊
有人認為係佢隱瞞tony父母嘅死因
cw講清楚佢就係真正worthy嘅人
未2刷唔知會唔會係自己理解錯左 所以想請教一下

見公海好多人話古一講左有6粒石係度就唔會出現parallel universe
但我理解唔係因為齊石就唔會出現,而係冇左一粒石會演變出同原timeline唔同既事件,因此會產生parallel universe,所以Hulk話秒借秒還就係避免出現同原timeline唔同既事件

所以古一講既野應該係更深一層elaborate Kill baby thanos個theory?

如果係既話,咁2012 Loki走佬,2014Thanos去未來,1970隊長唔返現代呢3個事件應該會產生3個parallel universe?
一開波就死左 跟住就cw2
覺得唔好睇既應該要人道毁滅
我理解係古一見到粒石如果呢個時候冇咗,佢個平衡宇宙就99.9999999999%永不超生,其實講平衡宇宙本身已經出咗幾個先解釋都啲bug,我覺得最大問題係你之前又笑鳩Back to the future,但其實做嘅嘢又係差唔撚多
我理解係因為石太重要
一無親基本上無可能唔影響後續歷史
唔敢係公海講
我覺得
娛樂覺度黎講 IW>EG
劇情緊湊 大戰連場

EG係俾所有M戲更fans向
作為一個franchise 既終結 無得輸
文戲入手
穿越番以前既戲去慢慢煲番起大家既情緒
大戰仲有經典畫面

有遺憾 無得全體BBQ結局又點
夠我J就ok
back to the future唔係得一個宇宙咩
返過去會直接影響自己個宇宙嘅未來喎
Yes 所以我覺得古一只係用time stone做example去講咩情況之下會產生parallel universe
我首場都好靜
好想睇IMAX但搶唔到
回到未來嗰到係講緊回到未來個time travel係改變過去影響現在
但依家係改變過去,創造平行宇宙
成集係回憶入面出場
笑Back to future應該係用黎否定蝴蝶效應啦

其實有否定蝴蝶效應既設定,咁原timeline有兩個Cap既講法已經係唔成立
Don應該不了
有6粒石係度就唔會出現parallel universe
差唔多 但唔夠
其實係
當你係無影響過過去而借用粒石
又完整時間還番
咁就可以minimise個影響而唔會出而
爭好遠既parallel universe

古一舉個例
無左粒石 就可能守唔到
你諗下 如果DrS無石
drak dimension果到一定輸左
咁就parallel universe
以下個人FF
但係同Hulk講左野
可能而經影響左古一當日既決定同操作
輕微影響佢將來既所作所為
由佢知道DrS將來會willingly咁交石出去
對佢既訓練經已會有所不同
好可能呢到都有另一個parallel universe
雖然最終都係傳位都係要死
但經已唔係on screen我地睇到果個故事
又唔好咁講
原timeline一個(原cap->老原cap)
新timeline(1970)一個原cap一個雪條cap
佢否定蝴蝶效應應該係指個宇宙有一定復修/糾正能力
但唔可以太過分(e.g無左粒石/loki走佬/cap結婚)
慶幸經歷過HP同MCU兩個時代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞