我愛你三千 (153)

1001 回覆
151 Like 11 Dislike
我出去喊返包紙巾先
想問下Jane 去Asgard 個到係咪雷神1/2 有出現過? 唔記得雷神劇情
Peggy同人結婚呢度唔知解唔解得通 佢老公身份不明
其實可能係隱姓埋名嘅隊長?

我比較偏向隊長返到過去同Peggy一齊已經開咗條分支
而家就係有人話佢出發點係自私喎
佢係自把自為
但自把自為咁為地球好為avg好
又係咪叫自私
我個人覺得呢個位無傷大雅, gay 其實喺呢個時代都係一件好 common 既事,又無特別點強調,只係簡單係對白交代無咩問題,
反而覺得 female Avengers Assemble 個位就真係有少少刻意強調,似係想為將來鋪路
所以咪要睇當tony對未來未有把握嘅時候
佢做嘅嘢係咪合理
我覺得tony遠見係比一般人好
但聰明如佢嘅預示都唔係真係好似DS咁識預知未來
所以更加唔應該自把自為
我都覺得分支
起碼最後嘅cap係我地識嗰個
我覺cap返到過去唔一定真係同peggy結婚,
最緊要係cap過得返失去70年嘅平凡生活同he got the dance
我認為
Loki走失創造左個平行宇宙
但係呢個宇宙無左thanos
所以佢將會有個人電影黎搞搞震
等後日聽美國佬戲院reaction
2012 universe好似有thanos
佢地殺嗰個係2014 thanos
我希望係dr strange 2既支線任務
二刷完
只想講 Captain係為咗Tony剃鬚嘅
cap演員上年講過 cap留鬚係因為佢失去咗Tony嘅友誼
而之後Tony一直都無見過留鬚嘅頹廢cap
之後CM黎到地球 彩蛋入面cap都係留鬚
23日後CM帶住Tony返地球 Cap就剃定鬚乾乾淨淨咁第一時間迎接Tony
真係好朋友
終於睇完
劇情真心一般
細節就真心正
笑到唔停口又有感動到
美國英雄終於一次超越日本啦
尋日已經有reaction不過唔係美國
佢唔係冇把握架喎
成隊avg得佢一個見到a1太空係咩情況
佢係知道地球會俾外星軍隊入侵所以先take action
嗰下佢係自把自為
但就算佢同team人解釋 根本冇人理佢 除左bruce
啊係喎明明仲有bruce一齊搞ultron
係咪要拖埋佢落水
Howard話 生個女好 咁樣唔會似我 我係一個好難為大局犧牲小我嘅人
依家真係好撚想喊 就算你生個仔 佢都做唔到自私 佢係一個真真正正嘅超級英雄
我認為Loki走失係令主宇宙有平行時空
你唔可以確定係2014出黎個thanos係邊個時空

利申:想睇loki個人電影
Loki玩番佢轉頭
我講嘅係佢無可能好似ds咁對未來有把握
當然佢自己緊係覺得自己有如果唔係都唔會咁做
同埋bruce有份幫手緊係要
只係tony先係主腦 bruce一直唔太同意
咪少人屌d
有冇人見到korg 有冇參加final fight?
幫手打低左個敵人
外國人鐘意short form個名
Anthony -> Tony
你睇番
Hank個office都寫Henry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞