LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#19N 新手入黎請先睇Q&A 頭post已更新

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
唔錯,利申用緊
建議自己買screw in stab,個效果會好啲

毒到次次你po呢隻我都忍唔住上水
做工好
1.0/1.2真係神作,值得收一隻。

我隻1.2係TGR個Designer砌
咁真係耐左少少
啱啱check 件野尋日終於到左澳洲
真係等左成個月
天價了..
遲入砊
想問下有什麼layout好似tada68咁,但是個~符號在左邊(esc的右邊),backspace在最右邊
自己較制咪得好多pcb都有得自己較制 tada68都得架
但係個backspace唔係有平衡杆咩?點移過去?
都要1.2-1.5k USD, 大陸收又太多假野。
我get錯左咁唔知了
搵個support你想要個layout既plate
backspace個平衡桿可以唔用,轉做split backspace囉
有無好介紹
買pcb果陣佢會有張圖睇到sup唔support split backspace。

留意返kbdfans 啲brass plate係唔support split backspace。有朋友買左返黎用唔到,用咗啲暴力既方法解決到呢個問題

終於
blue alps vs white alps?
blue alps
white alps
可以send比cain睇下真定假
砌咩砌咩

淘寶唔係得white alps咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞