LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#19N 新手入黎請先睇Q&A 頭post已更新

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
香港好似平過淘寶喎?上年淘左隻fc900r 奶白,事後發現香港平啲
大佬邊度買
上日森買filco仲抵啦
800 hkd bluetooth 104 key
topre clone黎 本身電容成本都唔高
除咗呢隻之外irocks都有出一隻電容,價錢再平啲
唔係唔開 無咁快開姐
等多幾年個需求愈高 咁個GB成功機率就愈高

利申 鳩up
tx嘅keyboard質素如何?
我覺得係作者唔想重覆自己既作品
一就一,二就二
Matrix被人抄單嘢點睇
證明圈內根本唔止呢一、兩單
依家浮上面既得兩個,兩個名氣都大既
仲有d應該唔敢現身

說明:
黎緊既套件可能防偽標簽要做得更加多
(可能編碼、出世紙咁)
好多套件都有造假風險,二手野睇到相唯有sd去俾作者核實下先買
ALF一夜之間名譽掃地,原本都想join Polaris個GB,依家又要諗清楚
kbdfans今次幾大鑊,俾人周到賣假tiffany switch已經全部落晒架

http://www.zfrontier.com/post/detail/13758
發生咩事
有買家向Matrix揭發有人賣假Matrix
仲要係正版Matrix市場價賣假貨
然後件事愈滾愈大,目前有兩個已知高假賣假貨既:
ALF始創人之一:虛線
憶光負責人之一:嗨小哈
整polaris果個人有份?
Matrix係咩黎?
姐係ALF同KBDFANS一齊賣假野?我有無理解錯?
兩件個別事件黎,但本質上你可以咁理解

Matrix Cain應該係大陸目前工藝最好既custom keyboard出品人
打多左個Cain
總之Matrix係個系列黎
但ALF同polaris有咩關係
ALF係整Polaris既廠
自隊
Matrix係大陸custom品牌,事源佢向舊買家回收以前出嘅x8鍵盤翻新,點知收返嚟個數目多過原本GB(有人話多成倍),就發現好多人喺二手市場用高價買咗假貨,其中ALF都有份整老翻

KBDfans 賣假軸呢個就唔清楚,不過呢個時候落架都鬼鬼地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞