初學算命Lv.1

985 回覆
20 Like 37 Dislike
講起雙胞胎,我識人係同卵雙胞,佢地順產,出生時間差距少於一個鐘,個樣差唔多,到而家廿歲性格南轅北轍,大啲嗰個好純,懶啲,買野唔睇價錢好隨性,細啲嗰個好精,聰明,勤力,節儉,成日搵家姐笨,我覺得性格天生係有個基礎設定,但後天受文化,環境,價值觀,家庭既影響仲深,有時諗如果佢地分開發展會唔會性格都差唔多。

有時覺得做雙胞胎都幾慘,好似有細到大都有人同你比較,唔係佢地想同人比,而係好自然覺得你就係另一個我而不得不比
當然有部分教育比較好既會比佢地建立更好既感情基礎,強調平等既關係,盡力消磨彼此競爭既心態。

想知玄學上點解讀雙胞胎呢類既八字?覺得佢地發展既差異會比普通人大好多。
加油
巴打
家境不錯,様子似父親,有細佬妺
事業似是金融丶會計分析的類型
留意心肺毛病
桃花旺, 拍拖機會多, 不過爛, 容易出現拖拖拉拉或者出現三角關係

學業運唔錯 大致順利, 而且你智慧方面高, 應該冇乜問題
事業運麻麻, 職場人事冇乜貴人提拔或者助力, 不過肯努力就唔驚搵唔到錢

財運偏向差個方面, 主要關係開支大, 雖然搵到錢, 但睇落唔容易滾大舊錢

似爸爸亦似媽媽,無細佬妹,有家姐
事業之前係會計,現職金融
想問姻緣係咪都麻麻?
一生事業發展平順, 唔算太操勞, 有貴人扶持, 可望升職, 不過嚟緊十年發展可能麻麻地, 會覺得工作有d煩, 可能會想離開下

一生桃花都旺, 不過易合難維繫, 有花無結果, 感情生活麻麻
事業偏差, 難受上級賞識, 多變動, 唔穩定, 要勤力d努力d

學業不順, 可能係本人唔太鐘意讀書, 亦容易答錯題, 智慧平庸, 要勤力d

愛情運差, 你容易一腳踏兩船。
其實你桃花唔錯架wor, 但35歲先嚟問桃花 你係有機會經歷三角關係, 感情生活都可能多波折, 但照計好有男人緣

不過你事業應該非常忙碌, 係你一直掛住做野唔理姻緣先搞到咁遲定咩
事業操勞, 冇得抖, 不過會有上級賞識, 事業順利

一生桃花少, 一夜情機會大, 易有三角關係, 感情生活不順利
咁呢方面就唔太清楚啦, 你係非常有人緣嘅, 不過交往嘅過程可能唔太順利咁, 一生拍拖次數可能唔多, 至於點改善。。。有機會關你講野個方面, 例如少講野, 或者你講嘅話題比較學術性質可能令個男仔覺得悶??唔太清楚
或者要到2022年
停係#582
純粹當閒話家常咁講下啦, 小弟資歷尚淺, 唔能夠代表玄學界

不過以小弟暫時學紫微斗數所知, 雙胞胎即使相差1秒出世, 我地起命盤嘅排位已經係大大不同, 呢個起命盤方式以我認知係只有人手起命盤先得, 暫時未睇到有網上起命盤可以排到精確嘅雙胞胎命盤, 兩者由一開始起命盤嘅安宮位方式已經係極大差異, 所以我可以話雙胞胎係必定唔同性格, 不過我都未算過雙胞胎嘅命, 有緣嘅話我都想試下體驗下
本身有才華, 學業應該幾好, 學歷唔低

桃花算旺, 不過爛嘅多, 有機會係你自己唔鐘意, 或者出現三角關係

財運中中挺挺, 似係守財嘅人, 努力賺錢草錢就冇咩問題

事業似係做d技術性嘅野, 有一技之長, 不過事業運偏差, 難有大成就大名氣
夫妻宮凶象, 睇怕一生都係爛桃花 即使有婚姻都容易破
多謝巴打話比我知我人緣好 講野方面比你講中左覺得自己待人接物方面有待改進
唔知會唔會好多爛桃花?
d桃花都算爛 有機會捐財係對方上, 又或者對方三心兩意
三角+波折,我怕左呀,同埋睇親都話我要晚婚,依家又無對象喎,我唔知會唔會晚到無,咪睇下洗唔洗打定輸數專心儲姑婆本
咁講真啦去到呢個年紀就算睇到你咩年會行桃花運其實貼近現實嚟講都係困難架啦 雖然幾sad, 但我都唔想亂比希望你, 你自己都明白女人三十幾歲嘅競爭力已經係減退哂, 再者睇返你大運嚟講, 你33至42虛歲都係一樣大機會有三角關係 咁唔通又叫你等下個大運咩 所以, 唔好意思 恕小弟講唔出口你嚟緊會有咩桃花

再者我一開波就問你係咪離咗婚, 你就算有婚姻, 離婚機率都大, 的確你係適宜晚婚, 但你現今連對象都冇, 除非你急急腳搵個對象拍返一年半幹就快手拉埋天窗, 不過咁樣急婚法都會好易引來婚破 所以我都唔知講咩好了
一年半載 打錯字
都明白既, 謝謝巴打
多謝巴打指點迷津 等我自己注意下 下段姻緣係要等好耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞