初學算命Lv.1

985 回覆
20 Like 37 Dislike
哈哈, 但上面嘅性格係講5點後

同埋你講個d格我唔識, 我係學紫微斗數唔係學八字
醫院時間確定係05正,哈⋯🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
冇嘅我覺得呢d人為嘅野, 醫生戴住隻錶可以遲, 醫生睇到5點01分都可以講5點正嘅 我會建議你, 覺得5點後似你份人嘅咪當佢嚟睇, 反正風水嘅野都係參考 依加睇5點後無論性格定桃花運都比較貼近你依加狀況
啱⋯其實好多師傅都幫我定過盤,都係各有說法,甚至有D係以真太陽時去論說,咁就一定係寅時⋯多謝你性格分析👍👍👍
早晨 巴打

1994年1月21日 早上11:00
想問下11點前後係咪都大差別?
想問下性格 事業 愛情方面方面

唔該巴打
11點前定11點後
11點正

😁
咁我照繼續用卯時去睇埋你愛情運落去, 你當聽個笑話啦

其實你一生愛情機運少, 結婚機會亦唔大, 有拖拍都無結果, 有婚結都諸事不順, 甚至有離婚之象, 不過其實你虛歲22至31歲呢十年已經係桃花運比較旺嘅大運, 2019年就差d, 不過你係要好好把握埋剩低幾年
唔該巴打
凶象即係咩?
即係我一生既運都好差? 會冇好工,冇老婆果d?
同埋想問下我今年可唔可以順利畢業?
又未必係所有運都差, 我都係睇咗你財運, 愛情, 事業啫只係 呢3樣野都係一生都差囉, 其他唔答啦, 問得太多
唔洗咁驚 風水佬呃你十年八年 唔好聽人講幾句就提心吊膽 未必準, 而且小弟只係初學, 更加準確度有限 做返好自己就得
好的,聽天由命吧,細佬今年都信了道教,(因遇上師傅的指點)雖然唔係好虔誠,🤣,按寅時來說,都唔係好盤,自化忌太多,所以修心去⋯🙏🙏🙏,路是痛苦的的⋯⋯
多謝巴打,
方唔方便贈多兩句?
巴打咁我會唔會易離婚?
多口問多句,好少紫微斗數去論命唔用真太陽時㗎喔,真心覺得好奇⋯😄
都要首先你個真太陽時真係準確先得, 好多人為因素可以影響到, 咁我睇到唔準, 唔通要格硬講落去咩

即係你話腳痛, 但個醫生開胃藥比你咁, 要知道唔排除出面有d師傅當自己權威, 將自己講嘅野就係絕對, 咁小弟就戴哂頭盔話自己初學, 而且都係叫你當聽笑話就算 小弟唔介意去起兩個命盤睇下邊個準, 不過我睇到嘅你真係完全唔襯寅時, 我格硬話你好多桃花, 繼續等下, 一陣你信咗, 我比咗個希望你, 到你50歲都冇拖拍咪又係會話風水佬唔準, 啱唔啱先

所以寧願探討下邊個襯你, 再去深入睇多d襯你嘅命盤, 再講出嚟比你參考下好過 我嘅師傅教我學風水唔係死背書, 時辰壓界可以兩個時辰嘅命格都會各沾小小, 所以你太執着自己一定係寅時我覺得係冇咩意思, 我嘅角度係我講完你聽, 你可以無視我嘅論述
唔該巴打
時辰壓界可以兩個時辰嘅命格都會各沾小小,👍,我只係好奇心重,想知道更多知識,學習一下,別無其他想法⋯
唔緊要 因為我都唔係包準, 探討下係ok

係我最初初學嘅時候, 某個導師有提過, 其實雙胞胎有冇諗過, 個醫生如果係開刀生, 兩個bb其實邊個係大, 邊個係細, 都係睇個醫生拎邊個出嚟先

當初聽覺得又真係架wor, 好兒戲, 可能如果有平行世界, 個醫生拎咗個細嘅做哥哥, 咁條命係咪就完全唔同咗? 所以基於呢d咁嘅探討, 要真正算哂一條命除咗本人嘅時辰八字, 仲可能要睇埋父母, 兄弟姊妹, 朋輩, 老婆, 因為佢地嘅野都可以影響你, 你本身唔食煙但比frd教壞, 類似咁樣, 不過冇人會算一條命拎哂自己六親條命出嚟校對

所以我得出嘅結論都係, 寧願睇下邊個時辰襯你, 就講出嚟比你參考下咁, 或者其他師傅會有唔同睇法, 不過算命有太多流派, 師承, 想法, 人為因素, 所以冇任何一個統一說法, 所以, 去相信你認為正確嘅嗰位師傅/說法, 咁就得
真心感激你俾咁多睇法我唸,希望你學習後能夠幫助真正需要的人,其實我都初學緊八字,共勉之⋯⋯🙌
推,唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞