[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
係?唔係旗艦咩
追唔到咁多新款,岩岩先買左2個月多,
又換好撚傷
ak點樣3個月一部機
痴線 你聽過IE 800未
so?
未聽過就話係不外如是
老實講差唔多價位IE800S好聽過M9
想問下inear係咪轉緊代理
人哋一句so?你就覺得人冇聽過
踩到你條尾咩
邊到睇得出我發佢火
聽過咪討論下點不外如是法講個so?除左扮型之外對討論有咩幫助
答你so係因為聽過覺得不外如是而且戴唔穩 仲有ie 800同ie 800 s都唔同聲 唔知你想點 一隻係designed for audiophile嘅動圈 一隻係designed for stage use嘅ba monitor 你係咪搞錯咗啲嘢 sennheiser ie 800/s不單止戴唔穩隔音又差 對我嚟講最多放屋企/坐喺到聽 咁我買隻headphone唔好 買得ie 800唔多唔少都係為咗佢嘅空間感 headphone會差過佢?
我有話你發火咩
不如聽下歌冷靜下先?

利申: 覺得rockets好聽過IE800 & IE800s
見到佢話不外如事都得啖笑 隻IE800咁屈機又唔提出黎
Sennheiser啲earphone條導管整到好多耳膠都用唔到/插唔穩 原裝又戇鳩鳩難戴 狗也不屌 係得對40 pro叫抵玩 另一方面係大部分對手都太垃圾 對比下shure哩啲 真心明知點解一定要喺粒耳膠到塞舊棉 換其他膠又變聲 低能設計
ie 800屈機 笑能死
ie 800出嗰陣係當其時最貴嗰對universal iem 做到咁嘅聲係理所當然 但今時今日嚟講我唔認為有咩過人之處 我like e3000多過ie 800 sorry
通漲得好勁,當年最多幾千,而家閒閒地萬幾兩萬
現時嚟講基本上越貴越垃圾 專呃傻仔 64 ak就是最好的例子
VE都唔差
聽感好個人
我覺得m9好聽好多
Same here
聽感個人係真 但我唔會話我唔啱就係不外如是
800同800S我就兩隻都有
調音係唔同 但其實分別唔係咁大你又知唔知
隔音差係因為你戴唔穩同佢係vented design

兩隻取向唔同就唔可以比較咩道理

自己唔啱聽就係屎有人讚你唔鐘意既野就話人打手
一日到黑就淨係識推人買M9 仲話用電話推已經好夠
全世界得你一個係清醒咁係咪好威
得你自己係啱你上討論區做乜姐

爬開po都覺你心理有問題 依家真係覺得你痴線
嘩 你兩隻有曬咁咪好叻叻? 你自己一開始講800跟著無啦啦變咗800s 我話不外如是=差=屎? 你理解能力有問題?仲有幾時話唔啱聽? 只不過價錢令我覺得唔值而已 m9用iphone推有咩問題? 用更好嘅source當然有更好嘅聲唔係理所當然㗎咩? 20ohms sensitivity 103dB / mW 有幾難推? 俾碌炸彈你好唔好? 你呢啲咁嘅人除咗戇鳩我真係唔識形容 可能弱智添
一句不外如是就打大架
求高人指點pp8香港邊到有得平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞