[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
搵個玩開嘅friend陪你去
無frd 玩耳機🤦‍♂️
其實唔洗咁驚,每日都大把人齋試唔買,唔通佢記晒所有人咩
其實今日膽粗粗去左試
試左 se 215 435 ath ls 50 ie40pro 同fender nine1
因為老尷既關係,每隻試得兩個半首歌,用iphone 6s 試
發覺左幾樣野
fender nine 1 suppose 最貴 但係又唔覺差太遠,係咪就係所謂既唔夠推??
ath ls50 幾好
se215 最差
我竟然覺得 435 同 ie 40pro 最好聽

問題黎啦 435 水貨我搵到唔洗1000 同埋 搵到ie80 唔洗1300
想問水貨有無伏定我買隻ls50 算數

新手上 屌細力d
唔夠推都正路,不過fender推到,質素都
ls50,ie40pro入門幾好,435(你係咪講shure 425),如果係嘅話,425其實係ok特別係而家跌價跌到呢個價錢,不過年代久遠,可以就諗過第二隻
其實玩耳機唔係貪平/貪新
岩聽又負擔得起 理得佢平貴新舊,最緊要知道自己要咩聲
試多d就知
btw ie80好似係圈,取向同ie40pro應該差好遠掛
我發覺全部luxury goods都係咁,追價追新真係無止境

咁我想問隻se435放棄個兩年保換咁平值唔值,shure d QC同出去維修o唔ok

btw咁我應該會試埋隻ie 80

多謝巴打俾意見
想問下各位巴打鐵三角隻e70人聲出啲係咪正常?因為我有個friend啱啱換左cm話問我買唔買佢呢隻耳機
試多d貴野,咁就唔會再老尷
ie80個賣點係bass量有得自己on the fly 校
其實仲可以試下JVC HA-FW03
又係上一代產品,不過好聽
呢個真
第一,要不斷試就盡量唔好假期繁忙時間試 平日夜晚sales嘅語氣都好啲
唔鐘意非掛耳,掛耳仔型d好似係

Artio個隻都見幾多耳機網評有講,不過好似香港一機難求
如果唔洗1000 made in japan又好似好抵諗咁
係,我覺得425 水貨唔洗1000好抵諗,但係唔知無保影響大唔大
如果隻425唔係咁平,我應該買左ls50,依加15 16緊
shure 同ie80都好多假野
小心
ls50係幾值得入門玩
想買條藍牙線俾335,有冇推介
我自己果隻又無事喎
用左一年幾 都未出現過問題
335用 藍芽 fostex tm2 但fitear頭要加錢配
但出咗未
玩耐咗開始懶香港d碟又出得慢,愈聽愈厭

等我搵下先,唔該晒
ie80 我用左5年之後爛左 之後搵左好耐先換左acoustune hs1551 cu 代替

其實我仲係好鍾意ie 80 但可惜停產左

如果喜歡動圈呢隻夠玩好長時間

當年第一次玩過千既機耳

想問下有用fitear嘅巴打用開邊隻耳膠?
spinfit都試左好多隻,係final e type叫好少少
唔知有無好啲嘅選擇
耳機係tg334
我fitear唔用耳膠

不過可以試下jvc同sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞