[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
我有閒錢都想買Khan 或者qdc VX
legend x 我玩過人哋煲好咗嘅,Bass過量最多都係多過n8少少,不過佢做cm又要等兩三個月,又貴幾千蚊,睇左幾個外國嘅review都話n8同legend x 音場差唔多,我先入手
入左sony m9
我依家夾原裝線,老實講我唔覺得佢下潛深,z1r仲深d我覺得
用緊empire phantom, sr15 推
聽廣東舊歌eg 王傑 林憶蓮 覺得中高頻去唔盡 有啲生硬 想通透啲
有咩換線推介
不如換player先
有咩推介?
其實本身等緊n6ii, 或者試下sony 聲 zx300, 上黑磚肥花都成6k幾,唔捨得
換條線都幾千蚊竟然唔捨得用落player到
n6ii 一出應該狗衝了
純粹唔會用黎買黑磚
觀望緊,仲有有m11 同dx220
嚇死,不過如果你真係等n6ii或者真係想試線,不如等埋部機出左先再試曬兩邊睇下自己取向想換邊樣多d會好d。
一陣換完線又想換機就。。。。。。
M11就算把啦,插耳機入去會啪啪聲,未聽聲已經嚇一嚇,一開聲頭都痛
Dx220就...ibasso自DX100打後冇部掂,自己諗...
khan正
n6ii都行modular唔知幾錢
dx220 成7k不如去番索尼大法
北角佬都74xx
n6ii 宜家先學玩fiio 幾年前玩法
可能我睇錯
好似n6ii係可以換埋個dac chipset
第一個module係a01 , 行ak4497
fiio換module係換吓插頭,推力同音都會有分別,但係DAC係不變。N6ii係講緊成塊DAC換,兩間公司做緊嘅嘢相似但係好大分別…
大真實年紀兩年 都算未聾掛
依家用緊ZX300+ hs1551
諗緊換xelento/ie800s/Rai Penta
除左呢三隻仲有無其他值得試?
主要聽大編制古典
大15年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞