[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
聽女聲多 想重bass
有啲衝突。不過andromeda 應該岩你
加少少Tg334
其實要女聲又要bass都係用番846啦
Andromeda 對我黎講已經好多basw
唔駛懷疑, 綠仙的確係重 Bass 喎, 而且 deep V, 雖然就無圈果打擊感, 不過鐵來講, bass 量係幾多下, 又潛得深. 反而 846 既 bass 係得啖笑.
基本上所有Shure 嘅動鐵iem 都無sub bass 同埋高頻。。老實講846 同 535 我真閪唔識欣賞
蒙過閪
我經已唔用圈既尺度去看待, 但對比 W60, 846 既 bass 都算係 R 痕 另外, 每次試 shure 既耳機, 我都好懷疑自己對耳聽緊咩, 究竟咩事d聲一舊舊咁. 早幾年仲掙扎要唔要跟人潮入隻 215, 好彩最後都忍手 不過而家芬達正式取代左 shure 成為新一代多單元蒙聲既代表
究竟係ak70mkii底躁太勁 定係VE6靈敏度太高 一插落去已經聽到有聲 以前用18+ Pro都無咁覺
量係有既 deep v就......
伯母就deep v
攞隻M9聽下再諗多次咩叫bass
有無人 g apple lightning to 3.5mm 條線 , 會唔會暗斷 , 搞到耳筒 d 聲拆
我隻 jvc 買左半年都無 , 無理由咁快壞
咩線都有幾會暗斷, 你搵部有3.5嘅機直插咪知隻jvc有冇壞, 再唔係是但搵隻3.5耳機插apple條線都得
大把套有filter
例如 ostry os100
巴打 請教
你話 ve6呢個範圍凹左入去

意思係咪話 尾音會無咁明顯聽到 sssss 音?
係,無錯
我覺得ve既都無咩s尖聲
ve5好多
想問吓咁多位 小弟耳機3.5頭
如果想玩2.5平衡 應該用adapter定直接改頭定平淘返條2.5線好?
Budget 應該1000內
唔該巴打
因用緊ak覺得2.5 port輸出曬咗
頭也不回買左 耳印都打左 抵玩啦
買條平平哋玩吓ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞