[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
金磚你幾時買幾錢,聽講而家有跌價
上個月買.
17XXX
N6ii (quoted from head-fi)

The Suggested Retail Price of N6ii (with A01 Audio Motherboard bundled) is US$1,199

The specification are as follows:

即係逼人買m11, 二手黑磚
想問下耳機線單晶銀同純銀有咩分別,價錢係咪差好遠
呢部係咪想挑戰六萬
人仔6998呀,出左了
單4497都敢貴過dx220
btw shut up & take my money
之後響module再鋸你多幾筆
咪係,PL單春都貴dx220成倍
想問下4497一定差過9028pro x2?
Btw dx220好熱同ui速度一般
呢部睇片系統好順 續航應該又贏唔少
如果音質同level同冇咁熱 應該都幾吸引?
呢部個價冇m11 咁親民 應該唔多人狗衝既
希望2手價唔好咁硬啦
m11 樓上有人踩到一文不值咁
係咪真係咁差
想問吓msr7係唔係伏
最近買左對AirPods
發現msr7除左bass細d之外
好似無乜分別
但係又聽人講airpods係垃圾黎
係唔係可以木耳退燒
幾吸引
單晶係一種結晶技術, 令整個導體只屬於一個結晶
求撚其拉出嚟嘅導體, 係由好多個結晶組成, 之間存在無數不規則嘅晶界,就好似笠咗好多個dom咁, 阻Q住哂, 形成高阻抗, 高失真 (兩者又導致高衰減)
單晶製線技術基於OCC, 最先係用於銅嘅, 而好多世界知名嘅線廠都有改良呢種技術, 不但整靚啲個數值, 而且各有特色

單晶係一種有根有據, 有技術基礎嘅商品說明, 唔係你話係就係, 因此, 單晶導體價格較高, 係貴在工藝, 至於貴幾多, 就內行人先知

耳機線除咗導體, 仲有isolation, 焊接工藝, 插頭, 織法, 每樣嘢都對佢嘅特性有影響, 淨係單晶銅線都五花八門

耳機線只有特性, 沒有聲底, 佢只係用自已嘅特性去改變個系統, 所以一定要自己去試, 啱嘅, 就住個荷包, 唔啱嘅, 咪聽吓其他人睇法, 欣賞吓條線發揮得出色嘅系統囉
唔好浪費金錢
想問下大約8000 budget 買哂DAP同入耳耳機 有無咩好介紹
平時聽開Jrock,metal,Funk樣 聽中低多
ZX300+M7 combo set啱啱好
仲有找添
唔用ZX300 有無啲行Android嘅選擇
麻麻地m7
點解要用Android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞