[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
新手入坑,聽開classical ,有咩耳機可以推薦下,筆直大概$2000到 求推介
推到, 推唔到, 都係因人而異啫, 你用 IP 試完覺得 OK 咪 OK, 如果覺得人聲太後, 咪揾店員借部 DAP 一齊試下會唔會好好多. ( 不過試完可能要加課金買 DAP )
同你差唔多經歷但我用雙子
我到最後俾多少少去左星際買左自家制果間鋪果條轉插
有冇3.5 好推力嘅dap推介?
試zx300 + m7 嗰陣
音量要去到90係唔係正常
唔出奇
有時聽啲HI RES歌仲要再校大聲啲
有冇開High Gain?
無,唔知有呢樣野
淘寶果d 8紋銀渡銅 或 純銅同我響信和星際
買既分別大唔大?

淘寶兩舊 鋪要6 7舊
好難答你喎,你又唔講邊間舖,又唔講邊條線
你同我完全一樣
有時e3000/原廠耳機加電話

就算用a12t都係插電話,感覺係用黎襯衫
部player2個幾月冇用過
戴n5005去跑步應該會成日甩出黎
Search Cm 耳機 998 會見到架喇
咁多位ching,我依家用緊ATH-LS300,想換線上4.4平衡,有無咩好推薦?

暫時覺得個耳機嘅低音唔係幾好,定係直接換N3BP?

換線有無咩好推薦?想直接落舖試

利申:用緊zx300,雜食
ls300就唔好換線,因為換咗之後升級都用唔番。但係你真係想換嘅可以試吓漢聲zen4或者pw no.5

N3BP,大法嘅嘢就冇意見
ORB嗰條好過apple條jer jer仔好多
咪又係原裝Apple DAC
試過佢隻5單 唔o岩心水
仲用緊UE900S
唔考慮升級線?
之前換左條2.5mm ALO reference 8 配部 pioneer XDP-30R 簡單拎出街
前排去日本入左條 null audio lune, 條線唔洗一千銀, 聽落有驚喜
個人聽jpop同OST多
冇留意清楚,但淘寶睇中https://m.tb.cn/h.ebsJsbC?sm=a1a250

至於係星際信和睇d線真係好海鮮
信和580果條銅線好聲過星際680果條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞