[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
算冷門,之前試過就唔太啱口味…覺得好麻麻…唔係我會建議人整嘅牌子咁…

不過係外國head-fi都好似幾多人玩佢

訂咗就平常心等啦,會到嘅自然會到
846其中一邊mmcx爆咗
digital scanning就快啲,不過俾我揀都應該會揀返耳模
聽身邊人嘅例子就好似digital scanning嘅要refit嘅都唔少咁

不過最終都係睇運氣嘅
未出去問過,不過都係旺角個幾間鋪多吧?
收單邊二手
差啲以為係ak黎
有無ching呢排買左有拎到?
有無人部小黑磚按播歌或停止會有嘟一聲??呢兩日聽聽下突然發現有呢個問題
有冇巴打知 flicker ear 咩料?
player係部嘢可以用嚟播歌
DAC係當係部解碼嚟, 你要俾個music source部dac先聽到歌
試吓先囉,因為唔知你用咩耳機,又唔知你想聽咩,所以都係建議自己試吓啦

btw fiio q5係唔錯
係setting 有得關
push
推一推
想請問下各位師兄,如果用手機聽歌,係咪唔洗買到3k耳機?我見ie400pro就出,心郁郁想試下,但驚推唔到
thanks夜巴[。

係,真係冷門到,某店既職員直頭話我係第一位客人訂呢個牌子既CM
just ear都可以用手機聽,冇衝突
你去試下先啦.
又, 其實以依家D earphone d 痴線價格... 3k 唔係乜頂級野. 唔好諗到 "洗左好多錢" 咁.
去試下先啦.
果D iphone 音響線先痴線, 2,3K 一條
睇個頭都係易斷果隻
舊錢買條好D 既耳機好過
唔會話推唔出架咩?聽過身邊d朋友話手機聽歌話有分別

利申:非耳機撚
係有分別,但係唔代表插手機聽唔出靚聲,始終耳機係最易聽得出分別嘅gear
明白曬 感激師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞