[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(81)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
新手報到

而加用緊SPKSS+Ten 5開心使用中
新手spk
Sony 真係想搞大 just ear 加多咗兩個人幫松尾做mh1 自訂調音
我新手係新入嚟呢個po唔係一嚟就SPK呀巴
金聲有冇啊?金聲好似係代理wor!
金雞金聲有

買左Fw-01了,今日試左好多隻,雖然有啲音又清又重bass, 但都係舒服啱我 愉快使用中
謝巴打建議,因為我真係乜9都唔識
但換線又係乜東東呢? 賣野嗰個人話遲啲如果想可以換條銀線玩下
咩野音箱?
簡單嚟講就係隻耳機可以同條線分開,再將換唔同物料嘅線,但係新手就唔好玩線住,熟悉多d先
Fw01 暖聲人聲近d,鼓聲清脆又夠彈,聽 Pop, Jazz 都會幾正 換線可以稍為改變耳機原來既調音,尤其係聽耐左,覺得隻耳機開始有d悶悶地,唔想大花錢 upgrade 耳機,就平平地換條線,改變少少聽感。新耳機就唔需要唸住,線材比耳機更加無標準,標價幾千蚊條既,換落耳機度假如唔啱口味,最後都會變垃圾
3.5mm (with 6.3mm頭) Supra-aural 求推介
s880咋
有冇唔係入耳式嘅有線耳機推介?二千內
而家仲有冇?
攞線換嗰個promotion係咪完咗,前一排無留意
換線之外,我覺得ear tip重要過換線
戴得唔好,幾貴線都冇用
每個人對耳都唔同,搵啱自己尺寸先會戴得好
JVC本身有出耳膠,尺寸幾齊又有特別技術改善個bass
耳綿同耳膠除左佩帶感,對聲都有影響
而且ear tip比較平,貴極最多2百一對,平過玩線
ear tip我覺得final e type 幾好,分析力有改善,另外都幾多size揀,容易啲搵到啱size,九十三對
耳棉就唔推薦啦,好容易吸咗高頻大多低頻,又好快殘要換一對
pw 果條 limited 唔錯
原線拎去改算啦
再唔係淘寶入條玩吓先
睇岩咗UE 18 Pro / 64 Audio N8

想問邊度有得即場做耳印?

或者邊度做耳印好?

THX!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞