[推到開賣]陳綺貞房間裡的演唱會香港站

988 回覆
29 Like 1 Dislike
身邊有唔少死忠fans
想知有無d理性fans出現?

老實講句 佢唱live好似越黎越唔夠氣 感覺上佢地唱歌嘅熱誠差左

就係唔知咩時候開始佢唔再只做歌手
搞影展,搞個展,出書,出app
不過本散文真係幾好睇,
以前die hard時期買過佢本不厭其煩,覺得好唔吸引
我真心講句佢唔識影相
但依家搞既獨立書店音樂會都好岩佢類型,起碼做返佢岩既路線

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....

胖虎逼佢架

我好欣賞鍾成虎嘅音樂 但我真係唔係好認同佢做經理人嘅手法 感覺上搞到佢地唔可以專心音樂咁 搞到佢地行曬文青路 隊長已經係其中一個例子 啲歌無左以前啲感覺
但綺貞又好中意胖虎

比起佢啲散文 我覺得綺貞啲歌勁過散文好多文字加音 表達嘅意思更深 例如:《表面的和平》綺貞寫散文大材小用

佢寫詞幾好, 寫散文好造作, 睇兩頁已經頂唔順
藝人出到黎係一個包裝, 喺入面揀返啱自己既野去睇/聽就得
平放一張30號780
單一張飛朋友唔睇
平放一張30號780
單一張飛朋友唔睇

你咩行?
收2張 28or30
除780 任何價錢
收2張 30 /4
除780 任何價錢
平放一張30號780
單一張飛朋友唔睇

你咩行?

屌. 係star hall 換返啲飛喇
買到飛終於講下大家最鍾意綺貞邊首歌

我個名 魚 after 17 嫉妒 會不會 就算全世界與我為敵
全部都鍾意
peace and revolution本身麻麻 但睇完concert又覺得ok
有冇巴打有興趣?原價加手續費.

朋友甩抵
放兩張30/4 $580 原價
有意telegram twc09
樓上講綺貞講唔夠氣的確係,普魯斯特行動吹哨子個幾下成日覺得太短 不過佢把聲真係好好聽,就算聽佢講野都覺得好開心,最近馬世芳個訪問聽左無數次

最鐘意既歌不斷改變 應該話有幾首特別對我有意義
After 17:大學就快畢業個排認識,覺得自己終於要成長,特別鐘意「孩子氣保護我的身體」,outro每次聽都喊,諗到加細路仔玩樂聲入去真係好神

流浪者之歌:撐住我 每次聽都會眼濕濕,加埋mv就

上面有人講既表面的和平:我最鐘意個句係「我竟然如此執著於星座配對」,好寫實(睇埋《瞬》就更加真)

柏拉圖式的愛情:歌詞簡單但每次聽都好多野諗,特別喜歡綺貞點樣介紹首歌

失敗者的飛翔:身同感受,自小媽媽太保護我,其實我真係好想飛

再係咁我會講哂全部歌對我既意義
樓上講綺貞講唔夠氣的確係,普魯斯特行動吹哨子個幾下成日覺得太短 不過佢把聲真係好好聽,就算聽佢講野都覺得好開心,最近馬世芳個訪問聽左無數次

After 17:大學就快畢業個排認識,覺得自己終於要成長,特別鐘意「孩子氣保護我的身體」,outro每次聽都喊,諗到加細路仔玩樂聲入去真係好神

上面有人講既表面的和平:我最鐘意個句係「我竟然如此執著於星座配對」,好寫實(睇埋《瞬》就更加真)

柏拉圖式的愛情:歌詞簡單但每次聽都好多野諗,特別喜歡綺貞點樣介紹首歌

巴打好詳細
其實要揀一首最鍾意真係好難㗎
如果你想講晒我都好樂意聽

我個名 魚 after 17 嫉妒 會不會 就算全世界與我為敵
全部都鍾意
peace and revolution本身麻麻 但睇完concert又覺得ok

要講聽完演唱會之後改觀嘅歌
我應該會揀《小塵埃》
夏季練習曲嗰次個編曲
綺貞一出場好似森林裡面嘅仙女

全部都鍾意

我應該會揀《小塵埃》
夏季練習曲嗰次個編曲

副歌改慢左都好好聽

全部都鍾意

我應該會揀《小塵埃》
夏季練習曲嗰次個編曲

副歌改慢左都好好聽

仲襯埋啲蜥蟀同蟬嘅聲音
講漏左 我仲好鍾意sentimental kills
sentimental真係好煩 呢首歌完全就係我寫照黎
please save save save me

巴打好詳細

我每次向朋友介紹綺貞既歌都太多首想介紹,結果嚇走哂佢地
講漏左 我仲好鍾意sentimental kills
sentimental真係好煩 呢首歌完全就係我寫照黎
please save save save me

中間嗰句 fxxk you 唔係次次演唱都有㗎

巴打好詳細

直接播歌啦

巴打好詳細

直接播歌啦

我之前搵朋友一齊抽520 抽中左就介紹佢聽老師
佢幾鍾意我都好開心
尾場賣哂飛未?

巴打我有意買,
TGinglin1002
唔該巴打

巴打我有意買,
TG: Pinglin1002
唔該巴打
尾場賣哂飛未?

780飛仲有
尾場賣哂飛未?

780飛仲有

昨晚仲賣緊P行 而定2區賣到Z⋯⋯
我特別鍾意self,煙火,流浪者之歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞