[推到開賣]陳綺貞房間裡的演唱會香港站

988 回覆
29 Like 1 Dislike
跪求28/4 2張$380 先岩
跪求 27/4 2張380

27冇喎巴打

chi ma gun

27冇喎巴打

唔該哂,打錯字
身邊有唔少死忠fans
想知有無d理性fans出現?
有無人岩岩收到aeg sms

收到啦

27冇喎巴打

chi ma gun

收到啦

收到啦 但都無得check咩位
身邊有唔少死忠fans

老實講句 佢唱live好似越黎越唔夠氣 感覺上佢地唱歌嘅熱誠差左

收到啦

收到啦 但都無得check咩位

食屎aeg
放28號一張內部飛 $780
售價$805(25蚊手續費)
加我Wechat講 :lam0368
非黃牛 買多左張
身邊有唔少死忠fans

老實講句 佢唱live好似越黎越唔夠氣 感覺上佢地唱歌嘅熱誠差左

就係唔知咩時候開始佢唔再只做歌手
搞影展,搞個展,出書,出app
不過本散文真係幾好睇,
以前die hard時期買過佢本不厭其煩,覺得好唔吸引
我真心講句佢唔識影相
但依家搞既獨立書店音樂會都好岩佢類型,起碼做返佢岩既路線
身邊有唔少死忠fans

不過本散文真係幾好睇,
我真心講句佢唔識影相

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....
身邊有唔少死忠fans

不過本散文真係幾好睇,
我真心講句佢唔識影相

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....

胖虎逼佢架
買到飛終於講下大家最鍾意綺貞邊首歌

我先

《嫉妒》
第一次認識綺貞就係呢首歌
嗰時佢啱啱出道,仲係被逼用《少女標本》名義宣傳

嗰時暗戀緊人,好有共鳴
到而家都係,一聽到前奏就好感觸

小步舞曲 狂戀 腐朽 都好鍾意
尤其小步舞曲

知音

最鐘意小步舞曲

大家不如講埋原因吖

《還是會寂寞》
我知我係仆街仔 成日攞返佢黎同其他人比較 誰能告訴我離開你的我 會有多自由

《太聰明》
總以為謎一般難懂的我 其實我唔係怪物 我只係怕 想掩飾自己

喱兩首歌 我會一齊聽
身邊有唔少死忠fans

不過本散文真係幾好睇,
我真心講句佢唔識影相

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....

胖虎逼佢架

我好欣賞鍾成虎嘅音樂 但我真係唔係好認同佢做經理人嘅手法 感覺上搞到佢地唔可以專心音樂咁 搞到佢地行曬文青路 隊長已經係其中一個例子 啲歌無左以前啲感覺
但綺貞又好中意胖虎
身邊有唔少死忠fans

不過本散文真係幾好睇,
我真心講句佢唔識影相

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....

胖虎逼佢架

我好欣賞鍾成虎嘅音樂 但我真係唔係好認同佢做經理人嘅手法 感覺上搞到佢地唔可以專心音樂咁 搞到佢地行曬文青路 隊長已經係其中一個例子 啲歌無左以前啲感覺
但綺貞又好中意胖虎

比起佢啲散文 我覺得綺貞啲歌勁過散文好多文字加音 表達嘅意思更深 例如:《表面的和平》綺貞寫散文大材小用
買到飛終於講下大家最鍾意綺貞邊首歌

我先

《嫉妒》
第一次認識綺貞就係呢首歌
嗰時佢啱啱出道,仲係被逼用《少女標本》名義宣傳

嗰時暗戀緊人,好有共鳴
到而家都係,一聽到前奏就好感觸

小步舞曲 狂戀 腐朽 都好鍾意
尤其小步舞曲

知音

最鐘意小步舞曲

大家不如講埋原因吖

《還是會寂寞》
我知我係仆街仔 成日攞返佢黎同其他人比較 誰能告訴我離開你的我 會有多自由

《太聰明》
總以為謎一般難懂的我 其實我唔係怪物 我只係怕 想掩飾自己

喱兩首歌 我會一齊聽

身邊有唔少死忠fans

不過本散文真係幾好睇,
我真心講句佢唔識影相

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....

胖虎逼佢架

但綺貞又好中意胖虎

我都覺得綺貞係明顯回落咗
心目中全盛時期係groupies嗰排
之後《旅行的意義》好紅
咁啱亦係《花的姿態》呢隻碟開始由小虎全權監製
可能令到綺貞更加相信佢崇拜佢

但《花的姿態》開始《太陽》同《時間的歌》都好明顯同以前嘅曲風好唔同
唔係話新曲風一定唔好
(綺貞啲歌詞其實一直進步緊)
但有啲好似唔係太適合佢嘅聲線
尤其佢把聲比較薄,未必處理到華麗/heavy啲嘅音樂

呢個問題到後期綺貞年紀大就更明顯
好多時高音會上唔到
作為fans真係有啲心噏

不過點理性都好
就算佢唱唔掂就算佢cap水
其實我都會自動科水嘅

會當佢係一個陪我長大嘅朋友咁撐
身邊有唔少死忠fans

不過本散文真係幾好睇,
我真心講句佢唔識影相

好似變左瘋狂cap水咁
有種搞偶像祟拜既感覺
唱live又係....

胖虎逼佢架

但綺貞又好中意胖虎

我都覺得綺貞係明顯回落咗
心目中全盛時期係groupies嗰排
之後《旅行的意義》好紅
咁啱亦係《花的姿態》呢隻碟開始由小虎全權監製
可能令到綺貞更加相信佢崇拜佢

但《花的姿態》開始《太陽》同《時間的歌》都好明顯同以前嘅曲風好唔同
唔係話新曲風一定唔好
(綺貞啲歌詞其實一直進步緊)
但有啲好似唔係太適合佢嘅聲線
尤其佢把聲比較薄,未必處理到華麗/heavy啲嘅音樂

呢個問題到後期綺貞年紀大就更明顯
好多時高音會上唔到
作為fans真係有啲心噏

不過點理性都好
就算佢唱唔掂就算佢cap水
其實我都會自動科水嘅

會當佢係一個陪我長大嘅朋友咁撐

最後喱句 唉 聽佢唱live 有時仲會走音
求一張380

10969tim@gmail.com
求一張380

10969tim@gmail.com

$780啱唔啱
跪求2張 $380
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞