[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (7)

1001 回覆
36 Like 6 Dislike
a2
A2
A1+a2
B
A2
連櫻婕未死
A1 一場嚟到留番D野先啦 反正佢又唔係要殺主角 Btw 條女唔係話要走㗎咩 俾佢捉到
屌 緊係b 就係唔提要求佢先會比哂2樣你 上面一話有野拎就狗衝 以退為進啊屌
B
有冇睇過金銀斧頭嘅故事
B啦
岩岩先唔出聲
宜家咁快大貪
可以限時回覆 出文後2個鐘投票 唔夠5票就等到5票先 唔係迫樓主加數目
限時我都有諗過 但係咁樣太局限左我出文個時間
加埋我不嬲寫得都唔係快 咁樣小不了大家等得耐左
好似呢D多人回覆既鐘數 出文後1個鐘都成10個人回 就算只係等1個鐘都夠哂
最大問題係我自己保證唔到可以日日都呢d鐘數出文
有時出左街寫唔到真係無計

但如果一時間又限1粒 一時間又限2粒
朝令夕改 咁樣更加唔好
1日最多都係3篇 日頭多人回限時 深夜限數 不過都係提議下
再唔係就不限票
到你寫個時幾多就幾多
但最少要有5票
---A2---

「表達謝意…看看我有甚麼要求?」我疑惑地看向武豪。
武豪觀察到我的反應,便認真地再重申道「對,就是向你致謝的。」

「你既有感謝的心,不就別只用說的,倒不如實際一點。」我說道。
「實際?甚麼實際?」武豪問道。
「最起碼也傳我點武功吧,你身為一幫之主定有甚麼武功可以傳授予我。」我答道。

武豪聽罷,便大笑起來,師傅他也走近輕拉了拉我的衣袖。
「甚…甚麼意思?」我問道。
師傅本想開口說話,但武豪搶在他之前先開口了,說道「小伙子你知道真武門為何大多只練拳腳武功,並沒有甚麼內功修練嗎?」
「這…這我倒沒特意去了解。」我答道。
此時師傅便搶先答道「自然是武豪幫主根本用不著練甚麼內功。」
武豪點了點頭,接著說道「江湖上的人稱我作異人武豪,異人除了我的身材以外,還有一個意思。」
「沒內功嗎…?」我問道。
「不練內功是其一,其二就是…」武豪說著便走到了一塊巨石之前,然後他站著…忽爾那龐大的身軀像輕輕抖動了一下,「砰」的一聲,他身前的巨石便被打穿了一個巨洞…

「這…這武功…」我驚訝得快要說不出話來,武豪轉身看向我,又是一輪大笑。
「小伙子,異人武豪,除了不靠內功之外,最重要的就是天生的怪力,後天練成的速度,所以你想我能傳你甚麼武功,我可是愛莫能助了。」武豪答道。

一切的招式,對於這絕對的身體質素優勢,可是毫無意義,這就是異人武豪,一個近乎無敵的存在。

A. 轉而求其次 問物品
B1. 問多一點有關他的事
B2. 問連櫻婕的事
C. 算了 其實我也不貪圖你甚麼
---
試水溫 收7票
咁樣有D難搞 我隨時截票
一陣搞到我好似等到自己想見到既結果先截咁
要思考下 試行下7票先
加左兩個quota其實個情況中庸d
C
天生有天賦真好
利申:重度弱智
c
b2
b2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞