iPad Air & iPad mini 接受預訂

1001 回覆
132 Like 61 Dislike
注意返10.5會有白點,死症無解
唔知air有冇改動
唔知學生有冇得再減
有的話trade 走2017算了
mini無3gb ram既話真係撚緊全世界
但Air得返單邊speaker真係太on9
想問下你地用ipad黎做乜野多? (唔計工作需要)
我冇用過乜濟, 老婆有一部舊mini我都冇掂過
27號有得walk in 買?
10.5 pro

一部ipad唔通淨係睇CPU咩,其他配套都好影響使用

120hz mon,hdr mon,true tone,4喇叭
一般上網
YouTube/Netflix
畫畫(鳩畫)
作歌(鳩作)
寫下文(小修改嗰隻)
上lecture jot notes 睇pdf textbook 娛樂就睇下YouTube Netflix嗰啲
ipad pro 加筆真係神器
如果當年讀bachelor 時已經有ipad pro
個efficoency 一定高好撚多
起碼唔做使拉print note
有部 mini 2,
睇漫畫 , 電子書. 雜誌 UBOOK .
旅行睇地圖, 入相. 睇電影.
自從買多部 6寸電話後備機, 打機, 睇片. 帶去旅行方便.
電子書 用 KINDLE .

MINI 2 已經放係一邊  
間唔鐘睇漫畫都唔錯.
呢個真,諗返air2 even cellular版重量係連1磅都無真係好正
Mini娛樂用
係屎坑用now睇波一流
mini 完美遊戲機
整體嚟講10.5 pro點都好d
ipad air 都係hdr mon,true tone
所以基本上係A10x vs 120hz mon + 4喇叭

4點起身隨手係床邊拎起睇歐聯
10.5 LTE 有無特價先
無買mini LTE 算
好似仲有部10.2未開估
姐係同當年a9太多,要出se一樣
不過3千蚊黎計我又唔覺得mini 5係垃圾
iPad 如果行mac
會殺左macbook條line
但佢一改就係innovation

真係好難落決定
3000蚊A12加個mon清過1080p同大過XR
性價比gogogo
不過N年前既design
唔驚得罪intel連4g都冇?
依家諗緊mini5 定pro 2017 10.5
mini5平1K多少少, 輕身方便帶
pro10.5 120hz mon, 4喇叭
一定係pro 10.5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞