iPad Air & iPad mini 接受預訂

1001 回覆
132 Like 61 Dislike
依家連a12都淪落做舊零件

我都係預黎睇片,4 speaker真係好重要
iPad Air抵唔抵玩心郁郁想換走部iPad Air 1
Tim cook有心執正嘅話應該可以臨崖勒馬嘅
無錯呀
xs xr 消情慘淡 淨返好多A12
要出返啲電子垃圾消化下
其實apple應該出DIY比啲人自己揀要乜唔要乜😂咁呢啲人就應該無罰好吊
我都係咁講
Mon size: 8 / 11 / 13 inch
Display technology: True Tone / Laminated Display / P3
Processor: A10 / A11 / A12
Security: Face ID / Touch ID
Ports: Lightning / Type C
Speakers: Dual / Quad
Pencil Support: None / v1 / v2
逐樣剔逐樣加錢
air 2 真神機,用到今日( 五年) 都順
air 2019 應該都可以戰五年
Air 2 都仲係順,無借口換 
尋晚睇過得返$880
佢支援支筆係新筆定舊筆?
官方圖係配初代目

啫係要用波板糖大法叉電
如果apple出部機用A12
但用返初代iphone個look同個mon
大家會唔會買?
Surface 果個hybrid solution 係目前比較理想又可行嘅方案的
surface我用過兩部
個idea係好正
但最後我都係當普通laptop用
啫係你係Laptop > Tablet
用iPad Pro 果班用家就係 Tablet > Laptop

睇你變一方面需求大啲
畫插畫果啲咪Tablet行先
結果我放咗套surface
買番部laptop (連touch都冇嗰隻)

iPad嗰邊我又係曾經買過成set連筆連keyboard
最後發覺個keyboard都係廢結果賣咗
之後再換機都只買機+筆

結論係暫時未有廠可以做到laptop同tablet都係咁正
當中software肯定佔咗九成原因

早兩個月拎左部air2去先達放
仲有1200蚊
唔追求4 speaker同唔需要用apple pencil的話
純睇片上網夠哂做
個mon靚過ipad2018

不過換左pro真係好爽
咁而家點,買10.5 pro?
mini 5 / 10.5 pro
都係嘅
Win 10 touch support 真係未算完善
iOS又未至於可以當full size laptop os咁用
Air 2 用家表示根本冇需要upgrade ,好撚抵用
啱啱行過見到apple store pro 10.5賣緊4488
好撚掙扎買air 定10.5 pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞