[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (6)

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
連櫻婕從後又嚟多拳
路仔死咗咁佢比老公戴綠帽嘅事先真正冇人知
大家選項揀得好
題外話下
如果選擇研究屍體個陣偷襲 會輕傷 變成同武皇陽+佢兩個仔戰鬥
等佢靠近床邊會直頭失敗 因為佢唔會靠近張床
--
上一個如果鳩叫出手 會引返武承陰返黎 再引埋弟子黎比人圍
慢慢走近就會變成武皇陽逃走成功
a 吸飽先殺啦
B 殺仔 吸武皇陽
B
B 殺左先 吸佢老豆
b
B,殺仔嚟老豆,老豆唔死都起碼變左廢人先
B
B
b. 有前車之鑑 都係先下手為強
b 殺左佢 再搵下有冇武林絕學
留名睇一切都係條女陰謀
B
---B---

看著地上的武皇陽,我只想到四個字 免生枝節。
我走前正打算一劍就把他的頭斬下來,武皇陽他眼神凌厲地看向我,口中喃喃地說道「我…我死了…也不會放過你的…」
「那你就在黃泉不放過我吧。」
「嚓…噠……」話畢我手起刀落便將他的頭顱給一劍斬了下來。

身旁的連櫻婕有一絲驚訝,大概她也沒想到我會如此直接,一下便把武皇陽殺掉。
「你…你…還有夠直接。」連櫻婕說道。
我蹲下,一邊搜索武皇陽的隨身物品,一邊答道「別生枝節了,還是直接一點把他殺掉,除去他以後要找莫前輩跟你夫君也簡單得多了。」
「也對…不過我們也要盡快離開了,若武皇陽不出現,武承陰很快會帶著人回來。」連櫻婕說道。
「嗯…」我沒理會他,反而是先認真地搜清楚物品。

武皇陽身上有一個寫著「武字」跟一個太陽的令牌,以及一本書,除此以後便沒甚麼特別的了。

A1. 全部拿走 立即離開
A2. 全部拿走 繼續戰鬥
B1. 不拿走 立即離開
B2. 不拿走 繼續戰鬥
---
轉頭last
A1
A2 滅佢門 等武家無得報仇
a2
A2 但接番莫前輩先
A2 你地想一齊上定一個個咁嚟?
樓主其實#530雖然揀B, 但其實佢揀殺仔跟住吸老豆, 所以應該係A, 咁就係AAABB
咁樣太複雜了 直接跟左佢地投票個位置算了
下次大家留意下選項寫乜啦
我覺得呢度係寫得有啲confuse, 選項無講係仔定老豆
A2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞