[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
可能佢見我用慣中文驚我聽唔明英文懶得send信
你有冇熱風槍 睇返維修片 一定要用 熱風槍
風筒都得 耐少少咁解
利申自己拆過
pixel頭啖湯 嚟啦喂
Haha
原來我都係local guide 一份子
我都收到email 可以apply
IOS轉會pixel
有無D咩實用APPS推介?
keyboard etc..
同埋想問下有冇方便D既方法由IOS轉whatsapp紀錄到pixel
聽講iOS to an 點都係要買app
仲有冇巴打用緊pixel xl
最近由u11+換左部xz2p
用用下好似部放左係櫃ge pixel xl仲好揸手又順
來了,Android Q 首個測試版 Beta 1 或於今日推送!

按著 Google 的 Android 開發慣例,今年應該按計劃推出 Android Q (或 Android 10),在正式版推出前他們都會推出 Beta 版本給開發者測試及反饋。相信喜歡嚐鮮的開發者們,都希望儘快獲得第一個 Android Q 的開發者預覽版,但是日前方面 Google 卻未有任何消息及提示。

不過神通廣大的網民為大家帶來的消息,較早前一名來自 Reddit 的網友發放一張聲稱是 Google 內部開發者的官方日曆,而當中顯示 Android Q Beta 1 的 OTA 時間為 3 月 13 日!換句話說香港的朋友最快可於 3 月 13 日的夜晚至 3 月 14 日的凌晨便可以得到這個 Beta 1 版本的 Android Q。

我都updated
dark mode好正 不過有少少唔習慣
同埋唔知係咪bug
always on display 我唔係set長開
係拎上手或者double-tap開
但而家一拎上手或者double-tap就會直接進入lock screen嗰頁
Adblock,
勇士
等一兩日睇人report
An機邊隻好用
冇問題 係如果你用dark mode
Google Photos有啲visual bug
其實暫時未放d咩特別嘅新功能出黎
只係介面有d唔同 同dark mode cover多左位
驚會有bug真係唔洗急update住
我都係貪新鮮試下
我部Pixel 2 升完 Q
自己會識得閒reboot下
留意到beta del唔到app
我都係2 但我冇reboot過
又del到啦wo 可能係個app hand左要強制停先del到
同埋setting個位有時會lag住
加某d寫得唔太好嘅app會成日background hand
eg迪士尼app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞