[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
Nexus 5X/6P?
原來Beta 2會break大部分file manager

如果你重新裝過第三方file manager,就只係會睇到Android文件夾,其他文件夾例如Download Music DCIM都會隱形。

睇comment: https://www.androidpolice.com/2019/04/03/scoped-storage-in-android-q-beta-2-limits-how-apps-can-access-files/
所以香港有pixel 行貨真係唔難
Nexus 都試過
快啲去信Google 啦
升完用唔到恆生app,好困擾
相簿都break break地
好多新相成日都load唔到
要多幾張更加新嘅相先load到
因為Q beta?
5X w/ 4GB RAM
我睇佢個樣行貨地區同google助理掛鈎,所以整完廣東話助理應該就得依家係睇佢10月前整唔整得切
放PIXEL XL 32GB

TG: Zbooooo
台灣都唔係出pixel3即有中文assistant
少少走盞都得嘅
500?
整唔切唔緊要
如果同助理有關係我興奮了
500我自己用
有冇人睇youtube會無啦啦震一下
我發現係某啲位會震一震而唔係隨機震
之後會右上角有野彈出黎
開始出緊 非YouTube primium都有pop up window功能
香港google store easter 係咪都唔會減價? 想買chromecast
就嚟頂唔順beta2 load相嘅bug
成日影啲相/ 啲friend send黎啲相
都唔可以即刻喺相簿度睇到
要等一排先無啦啦睇到 或者一直睇唔到
唔知係beta 2嘅bug定係相簿bug
我喺files manager係見到啲相
Android Police: YouTube picture-in-picture support for non-Premium subscribers is spreading beyond the US.
https://www.androidpolice.com/2019/04/05/youtube-picture-in-picture-support-for-non-premium-subscribers-is-spreading-beyond-the-us/
啱啱發現咗原來升咗上beta2之後
相簿自動冇曬所有權限
佢又唔彈個視窗出嚟問我要唔要授權
要直接入設定到睇完先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞