[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
唉 我都要開始玩下先得

我都收左部,不過舊電咁既情況

打算用多排自己換

請問除左TB仲有咩地方買到可靠既電池?
啱啱收左部二手Pixel 2 XL,覺得所有野都幾好,唯獨係個中文字體好礙眼,有冇咩方法唔洗root都可以轉左佢?

我都收左部,不過舊電咁既情況

打算用多排自己換

請問除左TB仲有咩地方買到可靠既電池?

淘寶可靠?
btw ifixit
其實好易玩
得閒放下相, rating, 答下佢問題/確認地方資訊都好快玩到5-6lv
香港啲廢中local guide最鐘意炸相
戇鳩 有次見到有個review勁多相
click入佢profile 睇佢contribution
屌九成分係相嚟 仲要影得好鳩
但無奈相係派好多高分

屌那星 你去幫佢fact check啲location
辛辛苦苦上網搵data改返啱
得嗰幾分 仲要等佢批你先有分
有啲直頭pending咗幾個月
所以成日答問題比兩張相我揀都會見到D九唔搭八既野
好多都係人既樣黎,但係問緊既係地方
搞完一大輪後終於買到部pixel 3 XL
正式加入大家庭
呢個 app 唔可信
網上ifixit 唔比空運電池
其實我諗緊 tb 買工具自己換
不過煩緊 最後都可能要去 去ifixit 買 個 黏合模
https://www.ifixit.com/Store/Android/Google-Pixel-2-XL-Display-Adhesive/IF356-047?o=1
埋尾一定要用
有冇人有其他方法代替?
ifixit 比空運黎港咩?
大約4,5日
适谷歌pixel XL pixel2屏幕边框胶 pixel2XL液晶显示屏胶 双面胶
點解Android唔出個好似ios嗰個battery health 功能
有冇巴打解釋下係點運作
因為Google冇令舊機變慢
依家係咁up相升lv趕唔趕得切
好唔慣叉電無燈
你唔係話你5lv咩5lv已經qualified喎

唔可信,我超過100%健康
5lv就得,仲易過ar

睇來無,可能唔係5級就有,仲要抽
咁搞笑,我3月頭4lv果陣,佢已經send email比我
封email仲話要5lv先有得申請
額定容量唔等於實際容量,所以超過100%並唔係無可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞