[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
冇睇頭20分鐘 跟唔上進度
ipad用nba2k做賣點
stadia都係
你試下撳下佢粒G點會點?
係咪呢個畫面 有冇嗰個doodle
好多 feature 係比 game streamer 用
遲d實搵好多 youtuber 宣傳
本打手都係聽日睇recap算 live又長又沉氣
除左新device出 咁唔係都懶得睇live
gboard個樣都變咗少少 而家得beta版有

右下角粒箭嘴變咗長方形 本來係圓形
搵咗MatPat
得加拿大、美國.、英國同歐洲
唔明Stadia係咩又話到好似NVIDIA咁只係串流直播畫面所以用咩平台都得,但又講到好似steam咁真係一個遊戲平台可以連線一齊玩,所以有自己遊戲庫無得玩ps既獨佔遊戲,好混亂如果只係多一個平台無咩用,ps獨佔既照獨佔,佢仲要慢慢擴展自己既遊戲庫,想超越steam既多年既遊戲庫好有難道
頭九段基本上概括到
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20190320/1536396/
依家Google係同其他game studio合作,但係幾乎可以肯定唔會有Valve,想玩Steam database入面嘅遊戲要用Steam Link。
我大約理解Stadia係咩嘢

即係Stadia係串流遊戲,唔係只串流畫面,遊戲起google既雲端上運行,所以唔洗勁pc,甚至連落電視已經玩得,由於埋論上只要一個屏幕就可以,所以仲平過ps,而且有ps既畫質

睇落同ps既定位一樣,平過pc,用電視玩,而Stadia仲要平過ps,又可以用pc既鍵盤滑鼠玩,但問題ps最屈機係佢個死人獨佔,一日獨佔仲起度都唔洗指可以砌低ps,而要砌低pc,pc一早比ps砌低佐,依家玩pc既人剩低d極端玩家,一係高級發燒友,追求極致畫質,一係小品玩家,追求大遊戲庫專玩獨立小品遊戲,畫質串流差唔多無得鬥,始終人地掉佐萬幾蚊去硬件度,又ssd又本地無干擾,可以盡谷畫質,串流要平衡畫質同流量速度,大遊戲庫就要睇google有幾落力,但無返5年都好難追上人,始終人地儲佐咁多年

所以Stadia的確有佢既優勢,但話到可以砌低ps同pc就太標題黨了
邊度set?建立提醒果度無得set,只可以set幾點同係咪重複得活動先可以set點通知我
東亞用到 (不過就算佢 detect 到都只會彈 warning 照俾人用)
睇過下 xda 不過都未理解到係咩事
考慮緊裝 canary 試下,因為見到佢轉咗 injection 方法
不過我又唔係好想依樣嘢用 unstable 版本
pixel 3a 2.5K有冇機?
長撳下面條嘢
撳三粒點
preferences
2500hkd? 無可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞