[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
聯絡左台灣個邊
點知佢咁覆

多謝您聯絡 Google 支援服務。

很抱歉,我們無法將您轉介相關的「Pixel phone」支援團隊。不過,您可以隨時透過以下連結直接聯絡他們,並查看所有可用的支援選項:
您也可在說明論壇尋找解答。

感謝選用 Google!祝您生活愉快
上網見人要退機
係刷機刷到咁? 跌到咁? 更新到咁? 定係無啦啦咁?
無刷過機 突然有日起身就係咁了
我部pixel XL 之前更新左9.0 電量去到5,60%就自動關機 到差住電源先開到機 想問下可以去邊到換電
我上次無back up 到大家邊度買玻璃貼 有冇大大可以分
https://detail.tmall.com/item.htm?id=560217513010&spm=a1z09.2.0.0.1e1a2e8dkh8rMh&_u=72fpvqneb19b
呢間不錯
我係pixel 2
但你喺佢間舖頭入面應該search到其他pixel
呢期其他廠新機好吸引
幾時到pixel 855爆發
等緊pixel 4抄下三叔
三叔今次s10+幾吸引
但佢開app動畫會有d delay 即係唔係一撳就有個動畫
所以吸引唔到我
果個有得自己熄左動畫佢
見人好爽
總之佢硬係會delay少少 唔係即㩒即彈
雖然佢整體上load apps係好快
去咗撚兩下三部s10
我覺得s10e個手感有啲似pixel 機側邊圓嘅
個size都好正
叫我用s10反而唔鐘意
pixel 4gb ram 真係唔多
有冇人覺得3月個更新食電左
電好似去得快咗
本身一日用40%變50%
再觀察
前兩日瞓前差滿,瞓醒無咗10%,不過尋晚又無事
pixel 1今日一run 個security update
就中bootloop
幾經辛苦先開得番部機
而家唔知點算
好back up定啲嘢
依家android 9.0內置既backup可以backup晒所有app同data?
DKLM Google 早排嗰UK promotion 75磅拖到幾時找數!
要sd信問
有個快啲嘅方法 用pixel入面個24/7support叫佢幫你開file 好快有人email你搞掂啲嘢
佢一唔應機又搵support
冇用佢話星期五比到又冇咗件事又話concerned team搞到2046
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞