[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
Inside app or in browser?
我間中都會有一個半個廣告block 唔到
Google cam影人像模式 啲相有冇得set唔開新folder放就咁擺番係相機個folder?
Both ah
1個半個似係database唔夠update姐
play store 無得下載 咁奇怪

得左
Blockada解釋係咁
Note: The full-featured Blokada isn't allowed on Google Play because it interferes with Google's business model. Hence the Play store version only allows changing your DNS service.
應該係Play Store唔畀呢類用VPN block廣告嘅app
咁都合理嘅Google始終係賣廣告嘅公司
同問 應該係冇要自己去file manager搬返去dcim camera
GCam port有,但係Pixel內置嘅Google Camera app冇。
cstark27專為Pixel整嘅port用到PVC,但係唔知點解我save唔到相,可能未支援到Android Q

我自己冇用port一段時間,所以好難答質素有冇分別。如果用Google stock library就應該冇太大分別,但係Savitar同Xlib2版本就可以降低對比。

同埋呢個專屬Pixel port係冇人像模式唔開新folder嘅功能,不過其他port(如果你裝到)就有呢個option。
有冇人上咗Q之後個牆紙有時會zoom大咗?
可以開visual core推快啲zero shutter lag hdr+ processing嘅時間,但係犧牲super res zoom同埋影raw會稍微慢啲。如果你好需要super res zoom就要熄咗個功能。
pixel 4 leaked
佢咪寫住
我覺得係fake shit

千祈唔好cut前置雙喇叭
仆街細機得單 cam
samsung s10
巴打, 想問下pixel 3點樣可以disable fast charging?
同埋我果部係美水機, 個充電火牛係2腳, 如果用D 2腳轉3腳既轉插會唔會傷電?

我每差一次電accubattery 個 battery health 都會跌
唔該巴打可以指點下小弟嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞