[親生仔]Google Pixel 討論區 (22)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
thx bro 睇睇下比起pixel2 點解2xl 貴得個舊零水咁奇怪
Pixel XL - 57.9MB
Pixel 2XL - 60.6MB
Pixel 3XL - 70.9MB

你哋用3XL用唔用到個關mon時雙按屏幕查看手機功能?我成日雙按都無反應,要按返開機制,係咪我個屏幕觸控有問題我有時會卡畫面同lag(不過睇落似系統問題多d)
知唔知fix佐咩bug?
好似無咩大bug,太陽拳果d係咪fix灑?依家仲有咩bug?
大陽拳冇寫應該未fix 不過up完 用落真係快咗好多
仲dl緊唔知係公司網速慢定佢慢
唔止相機快咗 其他位都快咗 不過唔知會唔會用用下又慢
3同3xl都會
有時係咁2月update咗已經好咗 冇咁密
Reddit有人話update畫面有dark mode同埋download percentage睇
呢度有冇人有?
街舖有無得賣?定係要Amazon?thanks
我用淺色wallpaper所以咪係light theme
我而家睇 原來我都有download percentage
順左 快左 慳電左
三月update得pixel 3快左?其他pixel冇變?

我呢個都叫淺色我都係白色畫面
你set佐新聞果d都會搵灑英文比你,你確定要set?

設定→語言和區域

搜尋語言改做英文
再去系統設定→安全性和位置→Smart Lock→Voice Match

使用Voice Match存取

但改完過一段時間左邊既新聞會變灑英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞