(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
成班都on99
你係佢老豆咩 咁撚認真
返工係人都會遲到嫁啦
係咪你地要準時先有勤工呀?
打工仔呃啖飯食姐 你係老細咩
定係唔抵得人地識人有高工
根本樓主態度就好有問題 返工訓教
hea極都要有個譜呀 想唔出力又有錢
上面班人做乜撚野 樓主發表自己行過條路 又無做咩仆街野 個個道德上身做咩
咁姐係做緊咩 揾幾多呀
冇咁誇張既

不過身邊好多人都做呢行

我依家做緊完全兩樣野既工
main con什工邊有咁撚好做
ching平時翻咩工一星期可以遲足四五日?

你諗下 佢著鬆圓領鬆身tee,長期烏地身
做地盤唔洗打卡個撚個都係遲到嫁啦 自己炒黎做就話要博殺
成班衝出黎做人生教練
打份死人牛工做到隻狗咁
奴性重
唔好介意

睇黎你乜撚都唔識

我有個朋友正正老豆係老板

佢一畢業就返佢老豆d地盤做管工

但都係要落手做
最主要係樓主唔等錢開飯
但事實上樓主一定唔係d乜野有錢人家庭
否則都唔會屋企人介紹去做地盤佬啦

樓主你每份工去試下其實都係好事黎
但真係唔係玩下嘅態度囉
你自己唔認真+是撚但去應對
又冇責任心
你根本唔知自己鐘唔鐘意份工

又話唔等錢洗
又話咩都玩下試下
出面大把工種啦,洗乜做死地盤工呀
貪佢人工高?
同埋 比人屌幾句就走
LM繼續下一份工,咪撚理啲道德撚
1. 樓主抵炒,連處事做人最基本態度都冇。
2. 樓主冇做錯,地盤佬係咁架啦,條氣唔順咪唔做,洗唔洗奴性咁重?
3. 社會就係咁唔公平,我冇能力但識人高人工有咩問題?佢係衰on9自爆姐。
你屌我 我咪屌返你囉

使唔使報比老師知啊?話我屌你啊
頂盡龍咪就係細sub仔公司個太子囉
係做老豆生意直接去公司啦
大撚把野做+學啦
你個人咁懶點解要搵咁辛苦嘅地盤工做?

利申 純粹好奇問下
太多份 有800 830 900 930都有
可能係做墨斗果兩個黎
樓主咪撚理班on9啦 佢地眼紅你唔洗做有錢收姐
冇野做 個個都訓教,我唔訓係度做咩?
我屌你啲咩 我係話過你做人準時好基本 同埋每份工做得個令月 學到啲咩
真係有 但真係少之有少

最少我我之前果d冇試話
我其實主要想講地盤最黑暗既野

不過未入正提

果d食人血汗錢果d仆街幫佢表揚一下
樓主故事好精彩,留名支持。
睇到班人生導師說教,我都唔知做咩連登職場道德標準突然高咗咁多
話說巴打第一份工每日遲到幾耐先俾人炒?可能我返工少孤陋寡聞,遲到幾次俾人炒除咗服務行業之類會,地盤佬都會咁嚴格咩。
樓主幾歲?如果你係呀叔...可能你口味同我地真係唔同d!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞