(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
唔食你仲易暈

我果陣就係食唔落,之後暈暈地,不過果時就快收工
我已經係同大判開價直接無加減袋個個嚟,工作量同人工成正比
冇啦 我係4-5年前做過一年呢類工作
等樓主講黑暗野
btw 屌樓主啲人真係痴線 你係樓主老細/上司 影響到你屌下都正常 佢hea做關你地撚事咩
而家啲人做野係咁撚樣架喇 咪撚請囉 你自己做撚埋
利申 而家啲人
我以前啱啱入行做防水,仲要係做啲鐵皮頂,個陣仲要係暑假,開頭幾日中午個餐真係食幾啖就無胃口
同樓主/連登仔有親咩
根本無需要教精任何人

個個都咁醒目/咁識做人
就唔會有做地盤 有人坐房叫秘書入黎幫佢含撚

根本職場上每個人有自己睇法
過得到自己就得,使撚理尻其他人

樓主形容得好貼切
將爭論既時間用黎打文啦屌
大判正常最高

我試過一份大判1600》二判1200》三判900》蛇仔出800
我公司開比大判,我係二判個價位到
落石屎咁高人工有佢理由

全地盤最辛苦既工種

Ching如果想人工高又舒服,可以考慮比幾萬考個吊機牌

不過難入行

因為一盤地盤得1,2部

要識人先入到

值得既 咪會博囉

唔值既博黎做乜
依嫁有一大班有牌都無工開要出去做老雜,上年開始大型盤完個市就開始唔好
成班人生教練係度發up瘋做乜撚野
幾時有人問你意見
你見樓下看更恰眼訓係咪又要贈佢兩句
其實應該咁睇
大家唔同工種搵番嚟嘅錢拎去買樓..
原來就係比咁多判頭食哂D錢
咁多冗員 無做過野但係又賺咁多錢
大家諗下呢個係社會問題定係樓主問題先?
我樓下班保安最鐘意講人生道理同屌柒d後生仔冇用
基本上世界大局樓市股市賭波賭賭馬佢都已經睇透曬 佢發唔到圍好似只係因為哩個世界針對佢,所以佢成日好似好憎全世界咩人都屌一餐。
唔抵人哋hea住過日晨
自己就做到隻狗咁囉
成班港女咁撚樣喺度講上進心
人哋鍾意做廢人,做死一世下等人,你理得人啫
唔係有樓主呢種人嘅話,香港大把下欄嘢無人做
https://t.me/rxttyy
有無紮鐵親戚朋友介紹我有中工牌
梁琤
埋單唔係賣
支那先用賣

Btw lm
有冇責任心關我地鬼事咩
個個都係到幫人教仔做乜鬼
樓主透露少少點解入行
因為屋企?
我諗冇人識你,唔怕講啦
爬咁耐分享左少少就係度互屌
認真想睇
睇完呢個po 真係發現啲廢中無論係現實定上網都好鍾意搵位攝入去教訓人以爲塞錢落人袋要人聽佢支笛 搵存在感
利申:支持樓主繼續分享
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞