(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
呢樣真啊 屌你老母睇你就睇 教咩撚野人 人地點關你撚事咩 連登仔好多都好有問題
嘩 兒登真係兒登
出到去邊個幫你教仔?
咪個個都好似樓主遇到啲人咁
好既咪好 衰既咪屌到你仆街
你咪keep住覺得自己無問題 係自己際遇問題
人地好聲先話樓主問題
重要比你班細路屌鳩多事
兒登真係兒登😂
大判啲人咁好,無機會比樓主咩?
樓主自己唔珍惜咋喎
睇做咩工同跟咩上司姐,有d工你搞得掂自己d野,遲返1,2個鐘都冇人理
我覺得佢唔鍾意比人話
之前第幾一,二頁果震
都係有人話佢無責任感
佢都係話唔等錢開飯
不過成廿幾頁 佢都係唔明唔係等唔等錢開飯問題
我都做過一份整車身學師半年

睇一次又話要整做,又話有唔明就問
問完又屌曬老母,人工得8500
翻工講早晨又當你冇到做3個月就即走
讀翻書
有無d甜故分享下?
利申: 地盤寫字樓, 地盤j就見得多,無見過人係架步扑野
當故聽 幾有趣 支持樓主講埋佢
出糧點玩野法
冇見過

但我成日覺得會有d女工同d師父冇野做會扑野
叫我去某地方等 去到又話係第二度
同一個職位
有d人日日準時返工,日日OT幾粒鐘都搞唔掂,跟唔掂d野
有d人直情返半日/唔返工,都搞得掂d野

返工唔係睇你幾準時打卡呀,係睇你發唔發揮到你職能呀
其實唔明有咩好嘈
人地一開頭都話個老細 同事個個都好好 係自己遲到先抄
佢又唔係屌翻老細轉頭 話係人地問題
咁遲到咪比炒囉 人地接受/承擔咗個後果啦 關你地撚事咩
你話人地依加過到好差上黎怨世就話抵死姐
依加人地過得好好地上黎分享經歷你地又唔抵得人地遲到依加都過得好好 見人好就眼紅人地
屌你老母樓主出黎隻揪
成個post得一個正常回覆😹
好低質
一睇就知,樣樣都試過 唔使識好深入
大概知個工序 知道有咩tricky 位 同每個process既 pain points (師傅開收工時間 , 蛇王方式)
到時加埋吹水
到時個師傳同你講佢好辛苦
樓主就可以撻番佢轉頭 十點開工都辛苦

有錢人個mind set同窮人唔同
強烈要求加甜
你講咁耐都未到黑暗腐敗嘅層面
頂多都係閪人
d撚樣返工返到傻撚左
識人打同一份工搵多幾百已經係死罪啦,憑咩樓主可以識人,我地就要打死一份牛工憂柴又憂米唔撚得攞 !
屌鳩樓主條廢J返工都遲到,我日日按本子辦事仲要驚比人炒憑咩樓主可以打份風流工仲係到也文也武
好L好笑 留個名先
lm
其實可能樓豬已經食左
黑暗極咪咖哩/回水或者傷亡唔比你報警
見慣不怪
再黑啲都有嘅
唔明有咩好屌
我公司個太子一畢業就比佢老豆放左落地盤跟班師傅學左幾年野先去坐寫字樓
樓主體驗下又要比你地屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞