(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
渣機都好好搵 但同殯儀一樣

唔識人無人請 你有牌都無用
講緊大吊 天秤個d 唔係雞頭仔
樓主遲到無責任心關你地撚事咩,佢咪比人炒
750蚊日又嫌少 2000蚊日又捱唔住 樓主幾冇用
成個post都充斥住一班怨天尤人
明明做個最低層 上黎就扮M level既怨氣
比錢去叫雞好過啦 成班為屌而屌
幾好睇個post
咁我想問班師傅有冇你咁遲? 一個禮拜有冇遲4-5日?
因為呢到大把科文SE
做水泥既食物鏈最底層都$2000蚊一日
當你一個月返15日都$3萬
做判頭應該搵到$20萬一個月
巴打介唔介意講下而家做緊咩?當時咁樣玩世不恭嘅心態,已知自己會做而家呢行?
2000 蚊一日你計下返足工26日幾錢?
5萬2 呀!
香港地有幾多人搵到呢個人工,咁都唔keep住做
人地大把選擇邊度似你咁廢
利伸廢柴
睇得出樓主同啲鳩屎地盤佬冇分別
其實呢行好岩你 大家都咁鳩屎
支持
講自己人工真係好on9
樓上班人quote嚟quote段長字咩柒啫
用手機拉底拉到手都軟
人地就係返一日都打柴,你仲叫人返26日
睇到post 就覺得樓主好撚垃圾
700 一日又嫌人工低
2000 一日又嫌辛苦
同其他人同一人工 做野又怕蝕底
高過其他人人工 但自己咩都唔識冇料 又話人地眼紅
攪到自己好似懷才不遇咁但明明只係一個濕9冇料既地盤佬 好好檢討下自己
地盤世界其實好撚簡單
真係比腦細睇到你學完野係入腦有記住既,肯做音做已經好好
唔係要你谷住做全日唔撚停,但有野做有野搞唔好個個做野時你就渣流灘咁

利申,天花佬
正常不過喎 同工唔同酬 個個心理都唔平衛啦
你白紙入去都同人地差唔多

利申墨斗 hea到仆街
咩年份做?咁樣都唔識珍惜,抵比人炒
咁多人指指點點都唔知咩心態
奇尻怪看不透
咪撚提 舊老細新年收爐到依家都冇工開 我即刻同佢講有緣再見
屌你唔撚洗食呀?我都知同佢地做野開心,做左咁耐有感情,但唔撚洗養家呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞