(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
真係 地盤我就未撈過 但返其他外判工 又係比判頭食一大筆 佢地仲會圍爐夾價
痴撚線咁多人教人返工
唔怪香港咁撚多奴隸
你理撚得人有冇責任感
你同樓豬好撚熟咩
成班傻鳩黎
Hea 住返工 都要比人屌

港豬
你唔好理d on 9 , 佢地成班人可能返緊份閪工,日日比人撚狗咁撚,人工又低,做到成隻狗咁都無得升,所以佢地唔抵得你,透過diu你拎返自己撙鹽咪撚理佢地
講得故未
成班人吵吵吵 未鳩理佢啦
做地盤新仔 後生仔最撚好既一樣野就係 你食飯飲茶甚至買支水飲 都唔使你自己買單 甚至係唔到你買單
啲師父好睇重呢樣野 一來佢地搵錢多 二來佢地係呢方面真係幾錫啲新仔後生仔 三來要啲新仔後生仔請其實即係令佢地覺得無面
試下玩下一回事 你試緊玩緊既時候你係咩工作態度係另一回事
你呢啲係諗住過一排都走唔做就唔使上心做好啲野個啲垃圾
去當玩下 但玩緊個陣係咪應該做好可以做到既野呢?
你話你都唔諗住返得長 無問題 但一日仲做緊份工都應該盡少少力做好佢
有種人唔諗住返得長 但份工一日未返完佢都知自己要點做好啲野
另一種就係既然唔返得長 我不如每日返去鳩做啲野算 即係你呢種人
你既以前係幾多年前老雜450$
而家全日坐係地盤門口渣住份馬經果位地盤保安都遠遠唔止呢個數啦

你真係看透世事
見都未見過就知樓主係邊種人

佢都有講彈墨線識做都盡量做,你又知佢鳩做?
根本無一次係佢做得差比人炒

樓主無做4,5年
講緊都6年前既事
宜家人工高過5,6萬
使你地教佢點做人?

係咁差佢宜家應該無工開
2有咩問題
建榮地基?
正常屋企人都會教自己仔女出黎做野有咩要忌有咩要唔好亂講架啦 加上你咁大個人人工呢啲唔好攞黎做吹水話題真係唔使教啦吓話
咁你都啱 仲有種人係真係永遠鳩hea但又順風順水
平時就口口聲聲hr狗,依度就一個二個hr上身,真係連登奇聞
睇負皮同成班人生教練就知呢度幾多奴隸
睇完呢個po 就知香港勞工權益低係因為有班老屎忽港豬奴隸做成
樓主當地盤係炒散
樓上班教練會唔會炒散比蛇頭食完水仲出十成力返工呀 比人屌幾屌係咪要笑哂口講sorry心諗我要識做人咁返去繼續做狗呀
又唔指在搵錢 點解要受班人氣
成班長工做緊狗唔抵得就上哂身教樓主做人 笑撚死人咩
你話樓主遲到比人炒 仲屌返公司轉頭 呢d就抵比人屌姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞