(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
我都係做地盤 最近地盤完左 老闆其他地盤滿晒人 叫我放下假 搵住其他野做下先
淡化重點

呢個先係大問題
我做左五年都冇你知人工
我真係廢成咁 轉行啦
樓主加油
外行人睇地盤就好景
老細接d價 頂難市 人工唔係高
唔係日日開工 落雨就無得返
環境危險 成日高空工作
日晒雨淋 夏天雨季就到 剩係企都成條底褲濕晒
做過sales 人工都差唔多 所以邊有後生入行
理撚得樓主返工幾無責任心
我都係想睇佢分享下地盤野咋嘛
教人做人都唔撚輪到你班連登仔教啦
只可以話樓主比人雞係抵死 冇野賴
屌 以為睇緊香討
頭果幾版係到教人人生道理 咩有番d責任心
仲要懶係自豪咁樣 教仔番屋企教啦 屌你老母
痴撚線

btw 樓主際遇其實唔錯 想睇更多
落石屎係咪最辛苦見人見智,但石矢佬人工高仲有其他原因:時間同手工
手工好唔好直接影響樓面平整同黃蜂竇,而且落石屎一落就冇得停某d情況係要連踩12粒鐘以上
但同樣佢地ot好多時都係講緊幾舊水一粒鐘
石屎佬我覺得係最難入行既工種之一,因為行頭好窄,冇識人真係好難入

而防水佬太戇鳩,試個見有師傅黎燒墊,同佢吹開水,個人工根本狗也不屌
行水行到2046
有份推高樓價咪呢班垃圾囉
屌你老母你自己柒撚咗睇錯你問我答,仲兒登前兒登後拉個壇落水

遲到係樓主唔啱,
但係四個大波女工嗰度樓主唔撈有咩問題?
自爆人工嗰度樓主衰on9,不過講到尾樓主又冇講錯喎
係啲老屎忽唔抵得,就耍手段

返去你老母個閪度你問我答啦 柒頭
落石屎堅辛苦
佩服樓主你搵到咁多窿路
其實自爆人工都唔算大問題啦
講真呢行識人高人工啲好正常
係班𡃁仔戇鳩啫
篤鳩人背脊
呢種人仲衰撚過樓主
樓主而家做咩工?
想問第一份工喺咪金門?
人工至忌講
樓主d分享都幾過癮more
不過睇你性格 做朋友都唔錯 但係做你同事下屬伴侶就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞