(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
好多地方都係咁

其實正常地盤好好做

係跟d西判頭先惡做姐
我諗起以前第一間做果個電王

日日放工去叫雞 返到黎分享
真係訓

聽日入正題
樓主文筆好流暢
一星期差唔多日日遲
你不如唔撚好番啦
屌你老母樓上話鳩樓主唔識做人既撚樣,唔該用隻屎眼睇清楚樓主標題先啦,人地分享經歷,成班撚樣就以為自己偉人咁,牙撚刷刷咁話鳩佢,做乜撚野啫

成班廢人圍埋刷存在感,你地做左d咩出黎呀?咁撚大支野係度屌,唔撚知以為個撚個項目發展商既老總,咁撚大口氣
打風流工嘅話就不予置評
不過唔係為錢就咪撚落地盤啦
邊撚度會強到身㗎,諗住強身走去做地盤十成九弱智嚟
無錯 都唔知其他人做乜話樓主
樓主娶老婆都要俾人地分析娶唔娶得過 合唔合眼緣
個責任係咪就係比錢個環節啊
繼續分享
想聽
後生都唔搏唔勤力學 咁你一世都係做靚仔
除非你成世做老雜另計
30支那樣?
你咪又係果D又係自以為醒目仔,眾人皆醉我獨醒果D人來....
以為樓主成日以為依份工都係HEA下....都唔係我終生果份工就唔洗咁盡力啦
到第時我搵到終生果份工先盡力都未遲啦 果D ON9仔嘅果D ON9仔
人地又冇講原因,你就以為自己睇透曬,聽下故輕鬆下咪算。
最搞笑係佢都知道人哋對佢好好
但係就日日遲到搞著其他人
仲要完全唔覺得自己有問題淨係識得嬉皮笑臉同人講呢份工我都唔會打過世咁撚認真做乜
其實人地冇開你問我答,人地只係分享,我覺得入到黎起碼有d故仔睇下聽下地盤入面d野。我理得佢本身係咩人,我又唔係佢老母做咩走去管教人。起碼我覺得咁樣講下故,好過d唔知咩你問我答,做個waiter又開做個保安又開,有咩想講咪直接講,係要有人想知我再講
岩 外行人唔好比樓主誤導
地盤係有危險性既工 想強身都係去健身
成班老屎忽上身做乜撚
樓主係責任上有問題不過關你撚事咩
人生大道理留返比自己用啦
做乜連登咁多濕鳩係到懶老屎忽批評人地,入來聽故咪算囉
睇哂先啦ching
似梁琤
又大塵又污糟
搬搬抬抬又唔係帶氧運動
全撚部都係勞損工作,用健康換錢之嘛
好撚多地盤佬做到退休咪乜鬼病都走哂出黎
有啲未到老就已經手痛腳痛腰痛,一回南落雨就風濕痛
宜家開始多廢中由香討個d轉移到連登,成班癡癡地線,樓主翻地盤翻炒散心態,又唔知咩原因,成班又屌佢唔認真又屌佢唔上進又唔尊重份工又剩,最搞笑係有人屌佢公開人工,個陣傳統廢佬廢中辦公室文化重到呢,廢中廢佬,你地成世人咁認真唔攰架咩,輕鬆d聽個故仔得嗎?
你睇哂未啊?

班師父日日都吹到9點開始出去,出去係r

我點搞尻人啊

你講到你在場咁 真係痴撚線

擺明唔係認真返既工咁勤力博咩?
搵幾多都無用,十個地盤佬有八個都不如一個做文職嘅晚年過得好

做呢行10個有9個唔識理財

我自己都係其一,以前試過一日連ot搵4000幾銀,亦試過一晚返4個鍾搵1300蚊返咗4年日日返去都係齊坐打機
樓主做既野冇犯法冇影響到人
自爆人工返工遲到關你班老屎忽撚事咩
你喺街到見到有人自爆人工又行過去屌人on9???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞