(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
翻工遲到都比你地講到天公地道 翻工實有遲到既日子 但唔係一星期遲足四五日啦
翻工準時=奴性 連燈仔d歪曲思想真係屈機
聽下故仔咪算, 咁認真做乜膠
有冇都會比人吸嫁啦

你唔係以為自己冇比人食啊?

你唔知咋
支持樓主wo
樓上話自爆人工on9
咪就係個個唔share呢d資訊
得益咪僱主囉
以前同班同事個個知大家幾錢
知道同工唔同酬,叫個同事即刻跳糟唔洗浪費時間
跳完加左3k
成班on99

我就係想分享比多d人知

等d垃圾細判蛇頭死

我晏少少出多一遍

你地就會明白依家地盤個制度有幾垃圾 幾腐敗
呢個post真係好有趣
上面明明有個做判頭賣人頭食夾棍
扣起地盤人工
但無人屌佢

佢又唔係你邊位

得700蚊一出700力果個就比人屌到仆街

明明自己唔係老闆,用皇帝思維去批評最底層工作人員
真係小農DNA

奴性重到仆街

唔好怪外國有公會香港無
就算有錯外國工人都會幫自己人

呢樣係講bargaining power,
不過香港講呢啲都係算鳩數
轉頭又怕比人炒

最撚好笑係做地盤會怕無工開?
學返我? 原來係狗黎
屌人遲到果班人分分鐘係d 19細判頭仔黎
樓主純粹分享下姐 冇咩所謂啦
一定要人人都有上進心咩
佢自己都話唔等錢洗
人人lifestyle 唔同
自己決定既野唔好怨就得啦
樓主而家番邊行會高過扎鐵佬?
其實係 好多香港人其實好仆街又自私
不過依家後生好左好多 無咁奴性
因為大家都無咩負擔
好多人都魚蛋論 自己無都唔要你有
又唔識諗下 老細先係對立面個個
僱員應該要齊心
咁七百幾係真係少,兩三千個d真係多數人都受唔住,多數人都係千幾。
佢遲到比人炒係好正常嘅事 佢又唔係屌間公司做咩會有人屌佢hea
人地師父要養家,好多好認真做,樓主心態都完全唔同,俾人炒佢又冇怨d咩。其實你地想人點,係咪要寫公開道歉信
香港人就係咁奇怪
人地多一粒魚蛋 就要老闆拎返佢粒魚蛋走 而唔係叫老闆比返粒魚蛋自己
lm
我好奇d師傅冇比人炒佢又比人炒姐 我又唔係教仔 佢做人係點關我撚事咩
好多守規撚
點搵,轉左行?
樓豬自我中心到
可能你返hea工唔休做唔洗太認真
但好幾件事你根本係搞到人
人地對你好你仲有意無意跣人一獲
成班垃圾係到教樓主做人 聽故就咪撚駁故啦係到扮成功者
樓主都話冇自己遲到係應份 人地分享自己經歷都畀你班人屌
連登冇好野睇都因為畀你班人造成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞