(分享)做過地盤佬一年幾,轉左十幾間公司

652 回覆
951 Like 140 Dislike
其實你有冇返過嫁?

唔識唔好扮熟wo

我初初做拎唔起一包英泥

到黎期拎到兩包wo?

點解我會做到既?

你睇個弱智篇野你係咪十成十弱智?

好彩你講十成九,唔係都諗唔到位入你

利申:弱智
二世祖咁嘅人做乜都死 d係職場打滾幾十年上唔位d廢中廢佬最鐘意講
堅?
幾好睇
樓主起身繼續出

唔使理佢地
咁正 返去坐

係咪揸大吊

我有個親戚都係日日返去打機,坐係吊機入面,有野吊先做。

仲有咖哩食

每日3600$ 幾撚爽
最on9係佢唔知多年後既今日我係點樣,斷定我發唔到圍
你覺得咁真係叫強身?
係就唔阻你咁諗
同埋想話你知,其實今時今日二世祖哩樣野已經好少存在,基本上依個時代大多數有錢人下一代都由細受到高等教育,聰明過你,見識廣過你,處事醒過你,你個d二世祖概念其實已經過時喇,同埋宜家資訊發達左,世界多野玩左,真係多左後生有本事做到白手起家,唔好再將自己嘅失敗賴落自己出身到喇
冇啦

果個我阿媽同鄉

果次之後都冇搵過啦

同埋真係好撚辛苦

正常人真係做唔到

我之前果幾份都要曬,我都唔覺得辛苦

但呢份一日就收皮
唔係,係中環地鐵站做翻新,主力做鐵器嘢
聽朝先 訓啦

頭先急尿醒左
地鐵之前收到風人工係特別高 師兄應該冇比人食錢?
其實睇邊飯,因為地鐵時間短,開就開4個鍾,實做可能先2到3個鍾,所以無得用開夜雙工個啲計法,我有問過班裝光纖拉線師傅佢哋先600蚊一晚
堅,好多癡線佬以前高登啱興起八成膠兩成真心,但大家都係正常人後生仔,大家玩得好開心。宜家我估連登廢中廢佬占多數,仲多左好多白卡人士
答埋你呢次

鍛練到肌用,力量,唔係叫強身叫咩?

再講,我就係用呢個心態去返

先可以咁hea做

我唔要搵錢,所以我揀都係揀好安全既工作

唔好混淆左去地盤堅做同去玩既意思

你去玩唔會搵命搵,你要堅做怕死都要頂硬上

你自己諗下我講d咩啦
呢個我個,剩係返夜晚,不過之前聽過同一個工種,差價有5-600$
信我 真係有分別

你諗下食飯得三個字 曬住食

真係會中暑
可能佢公司係判嚟做人工咪有得再高,我個間做代工
曬到閪個陣連食都唔會有胃口架啦,只會係咁飲嘢
我諗都係

我講到明4-5年前,d人九唔搭八

又屌我呢樣果樣

又過我成世垃圾

痴撚線
清依嫁無做地盤?
我覺得係蛇仔食水多唔多既分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞