有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?(2)

1001 回覆
64 Like 2 Dislike
啱呀 藥真係唔好長期食
叫你試下其他方法
左下腹隱隱作痛 有無人試過
同埋胃長期keep住唔舒服 應該要去照胃鏡 但係咪好辛苦好痛架好怕死
冇感覺,你唔10秒就會訓著
會唔會係盲腸炎?胃應該係中間私家照胃唔辛苦的 ..辛苦既只係公型醫院 會麻醉你訓著覺 唔會有咩感覺 我之前都係未試過仲驚到震但真係訓覺咁咋 你可以試下專家
我個右下都係痛
試過痛到喊
試過痛到去醫院照胃鏡

最後冇乜結果

之後醫生開止痛藥比我

諗深d ,會唔會係中間肥胖引致腹痛
唔該晒樓上巴絲腸胃差真係好麻煩
右下會唔會係腸?
唉 呢排腸胃差到想死

自己腸胃天生就差 隔唔耐就會急性腸胃炎
自己本身有糖尿 又衰仔血糖控制一向都麻麻

前排又係開始冇胃口 又暈又疴(有時肚唔舒服試過係街斷片) 嘔又嘔唔出
睇醫生又話腸胃炎 咁就冇理佢

但今次已經last左差唔多一個月
驚驚地就去試中醫 佢話係胃癱
類似糖尿併發症既野

而家食中藥 戎口 但食左一星期都未見有好轉

今朝起身 唔知點解右肩膀酸痛(隔唔耐會痛下)
跟住右鎖骨有舊野凸左出黎 我大力少少禁落去佢又唔見左
我驚撚到即刻上網睇 發現有機會係肝膽出事而唔係胃

而家驚死驚到訓唔著 最怕中cancer
搞咩搞到咁
真係唔知 呢一個月真係惡夢
而家都唔知係去做full body check 睇轉科定睇急症好
不如你全身check佐先 可能荷爾蒙或者血液出事
少食多餐堅有用
個人覺得真係飽得滯可以食少少薄荷糖
利申:過來人
好 多謝
個胃過咗幾個禮拜都冇好過
睇唔睇多次好
其實我懷疑過係咪關發夢事
睇啦 我都好後悔果陣冇醫好佢 一路拖而家愈黎愈衰 下星期去政府睇專科睇下點
掛 之前我聽講有個傻仔路過 之後食佐作嘔佐1星期 冇曬胃口
有冇人一感冒就會作嘔/漲?好唔舒服
食返半年中藥,加上壓力嘅工作完左,好返七成
一定關,好多人食左煙之後成個星期又嘔又瀉,搞到我依啲本身腸胃已經差嘅人唔太敢去
有冇人會連胸骨肋骨都會覺得唔舒服
但有義士冇病冇痛都願意走出去並犧牲 我說服唔到自己
唉 剛剛lunch完就肚痛去痾好辛苦 唔知做咩食佐豬頸肉飯咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞