有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?(2)

1001 回覆
64 Like 2 Dislike
新人留名
我個胃幾年前已經差 之前照胃鏡有發炎
之後都叫做好返 但上個月飲左杯齋啡又開始有問題
會作嘔 胃酸倒流 但好少痛 最重要係我從此冇再肚餓過
而家已經冇胃酸倒流 但都會長期無胃口 做gym做做下又會乾嘔
而家好想解決無胃口同乾嘔既問題
日日食完飯已經會落街行好耐
得閒又會行樓梯
有冇人可以幫下我
肚脹多氣排唔到出嚟會好唔舒服,可以斧標驅風油(其他牌子應該都得,我淨係用過呢隻)搽喺肚臍附近。
幾時照
坐中空咕筍蔬一蔬大小腸既氣。
琴日上網買左d日本胃藥 希望有用
2年前左右 但中間有好返 我諗而家同個時既情況差哈多
嘔氣即係冇嘢嘔?
我唔舒服都會係咁乾咳 都係好唔舒服胃漲唉 位問題真係好麻煩
首先你戎口 唔好食飲辣 hurt胃既嘢
之後你就睇中醫/西醫
就算唔餓都要食嘢啊 但份量少d
有冇人食過呢隻木瓜酵素 係咪真係可以解決到胃氣問題?? 冇睇醫生唔敢亂食
只係會嘔氣體出黎,但係嘔個下之前係會以為自己要嘔啲液體固體出黎,個次就係以為自己要係條街到嘔,諗住柒到爆,點知只係氣體姐
成日一食完野就漲漲地咁 同埋食得多左少所少就會好漲
早幾個月睇過e生 話我成日食無定時 食完野又即訓 有胃酸倒流 同 少少胃炎

中間有一排好左 呢排又有番d 真係好怪,唔食野就完全無事 係一食完就會頂住頂住咁,又唔係無胃口食野
其實我係咪要介下口 果陣睇個西醫 同我講話唔洗介口 咁我就真係無介 成日食熱氣野辣野
冇食過,益生菌?
我都試過其實個胃空但都想
下面果隻係化胃氣藥黎
Btw 有冇人可以推介邊到驗幽門螺旋菌?
基本上你照胃鏡前佢會問你check唔check埋
冇錯
好明白唔識餓個隻困擾(加暴廋)
加油呀我琴日睇左專科 佢話胃功能問題冇得搞 只係開左化胃氣同幫助消化既藥
你地覺唔覺落雨之後個身裡面好濕?個人好似好累/胃唔舒服咁今日個胃好漲
冇得搞
呢個病搞到我真係好想死 幾日就唔舒服一次
我瞓咗3日 仲係好攰
成日覺得個上腹好浮
點解訓佐3日?
你應該同我一樣係個身體濕我已經有做運動了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞