有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?(2)

1001 回覆
64 Like 2 Dislike
我之前都係咁 所以好怕同人出去食嘢
如果想嘔真係坐下會舒服d 同埋唔好食咁多
我果次入到去咩都未講
佢同我把完脈就將我全身上下d病痛講晒出黎
食完佢d中藥同日日早訓
而家都好番8成

當然巴打我唔知你咩病,不過都係幾舊水不坊一試既
如果巴打冇門路又唔怕一試
有時覺都幾唔公平,見人肥到咁/亂食野都冇事,自己正正常常反而搞到咁

不過接受左反而冇咁辛苦,最緊要唔好放棄
如果巴打試完OK嘅可唔可以report
係,最緊係要學識接受,千祈唔好怨天尤人,咁樣情緒唔好會更差,
依家我係用另一個角度諗,自從個病之後自己注重左好多養生方面嘅野,
如果唔係個病自己應該仲係大魚大肉,餐餐亂食野食過飽
咁冇辦法
自己個胃咁
係啊 接受就好
同朋友出街有時都幾掃興
我已經連續一個禮拜胃脹勁多胃氣
無哂胃口食幾啖就有胃氣,又攰又暈
睇左幾次西醫無乜用啱啱試睇中醫,希望有用
條腸成日抽動 攪到有氣 有冇巴打都係咁?
持續左1年幾
係咪照下腸鏡安全D?
留左名先,之前日日冇胃口又嘔
擔心就照啦,本身依啲都冇話一定要有事先照,
好多時正正常常但一照都會發現到啲問題,
如果本身有唔舒服更加應該照
照左呀 照完又話冇事 但一直係禁
一放棄 個胃好少少都即刻差晒好見效
有冇人試過飯前食黑加侖子提純
我平時冇胃痛,但成日食完飯之後個胃就會好多胃氣同埋作嘔,如果嗰餐食飽咗或者成餐都係食肉,甚至一邊食飯一邊飲嘢。後尾照胃鏡發覺係有幽門螺旋菌,啱啱食完兩個星期嘅抗生素,就暫時未試過咁。樓主試下去做吹氣測試
樓主我已經做過 negative左
所以唔想再研究自己咩病
長期養生算
ching你腸抽痛到係個肚不定位咁痛?
個種痛就好似俾針拮 刺痛幾秒就完
然後就轉第二個位?
你食中藥食左幾耐到先好到8成?
Exactly
自己反而係瘦撚但有胃病 真係唔明衰乜
又唔煙唔酒
加油,食下益生菌
7日藥好6成 到第11-12日好晒咁制
halo 好耐冇見
我都係養生算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞