《APEX LEGENDS》討論區 #04

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
ps4玩家係咪都係用"忍者"呢個按鈕配置?得呢個先做到pc嗰啲邊射邊瞄走位
邊"sir"邊瞄,自膠
有咩分別
用緊預設setting
屌點解係揀角mute人 好撚煩啲大陸狗賣外掛
預設就跳、蹲、瞄都係右手指公"忍者"就將跳、蹲轉左去 l1 , r1
邊有咁多外掛
我講緊賣外掛 嘈到on9個啲大陸狗
雖然玩落唔覺有撞過外掛
因為一嘈完就自己跳走
今日玩10場有7-8場都係比掛殺
你話多唔多
我玩PC的,但就咁睇我覺得用新型好d(右菇係蹲),除非你用開中指開槍。另外標位置好重要,我覺得交比食指處理會好d
我本身預設 不過成日開槍整到R3近攻
所以轉咗蹲係R3
咁趁未熟"忍者", 試下新型先
根本就越黎越多掛,已經越黎越難第1
比起shroud同dizzy我覺得seagull個play style貼地d
雖然佢aiming skill未必好似前兩者咁穩定
今日比掛殺完都會觀戰到完場
有2-3場最後兩隊都係掛 普通玩家邊有可能食到雞
比你好彩打死一隊掛仲有另一隊
識野 seagull嗰種係食腦型
佢反應同準度係無咁勁
但係你會覺得你都做得到
以前班低lv仔 打都打唔中人,而家個個都好pro
其實佢aiming已經好勁架喇
係打打下有多個人出黎chok鏡頭換人嘅反應冇佢地咁快
同時觀眾睇佢鏡頭都冇咁易暈
但睇佢視點學到嘅野多過睇shroud同dizzy好多
特別係dizzy個style 完全係solo play 冇咩合作性可言 個人感覺
要聽Seagull解釋先會明佢嗰刻咁做有咩效果
Shroud多數同人硬碰硬 要好好個人技術
Dizzy直情可以無視隊友做刺客
正常人學都係學seagull嗰種實際啲
好,DEL GAME, 又係自瞄狗
每次開驚都轉新加坡ser 港台兩場就一場有掛
想問下有轉過去新加波/東京ser既巴打,會唔會有delay?定同港ser無分別?
大概100ping之內都無太大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞