《APEX LEGENDS》討論區 #04

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
落地求其汁把槍都屌打呢把垃圾
可能拳頭都打得贏呢把垃圾
weekend特別多hacker, 琴日打幾場就遇到一個, 好多時d hacker都係唔理隊友同埋佢附近會有勁多death box
PS4 點解D玩家咁極端? 一係勁到似外掛, 一係垃圾到當自己隊友當敵人咁射? 一係幾千殺, 一係0殺?
事實係得
新手同老手既分別係差好多
尋晚part 兩個隊友,都係勁人來,我一開波無耐就死左,跟住臨尾佢地至復活我,可能驚我駝手lun腳跟住臨尾好彩我都用手榴彈炸死番件至champ,叫做有d貢獻
你冇quit game已經做得好好
Ps4玩fps個分野係好大
尤其好多滑鼠撚 手掣都有唔少高手
但係大部分人都停留係新手lv
始終手掣難上手
依隻 算易玩,r6 真係死左都未知咩事
呢隻有甲,有走佬技,有回血
容錯率比起r6高十倍

R6一錯位機本上比人秒
真 其他game啲高手好勁
玩開就明 apex算易
因為好多人都冇用開ps4打fps, 老手打開cod, bf嘅話, 尤其打開cod death match嗰類人, 練到又快又準
cod dealth match 有大量機會比你對槍, 重要死完1秒後重生, 20mins一場有15mins都對緊槍, 打下死下好快就練到用手制打fps. 如果你打apex黎練手制, 我諗你要用多幾倍時間
近排多左好多新人加入
我覺得係ps4食雞風氣唔勁
49 pubg香港好似唔多人玩ps4版
Cod可能叫多小小

所以好多有用ps4玩FPS 但對食雞玩法冇咩概念嘅人都join 左apex(一來hit 2來真係好玩),冇概念同有概念嘅人玩落已經好唔同
我初玩果陣都試過俾自己友嚇到開槍
玩ps4版嘅巴打記得唔好set 速度超過8, reddit有人發現一超過8就會冇咗aim assist
知佢兩個勁,覺得有機,同埋順便睇下勁人點打

最好笑臨尾個圈巳經好細同縮得勁快,佢復活完我之後我根本無時間搵槍,拿拿臨執左把廢槍同grenade,跟住就靠個舊grenade炸死一件
係咪講緊靈敏度?
我見O個條友係個隊友跪低左之後用散彈係咁射, 屌佢老母
換左16GB RAM都仲係咁彈GAME 屌你老母
預設好似先3定4 邊可能set到8咁癲
用老鼠咪要用8囉
隻隻英個HITBOX差咁大
毒氣 肥佬大都算 原來隻機械人都大到痴線
用老鼠都唔駛aim assist啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞