《APEX LEGENDS》討論區 #04

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
頭先同FD玩瓜左
睇住個大陸佬無後座力自描
誇張到一挑3嬴埋
條友仲好自滿咁講野
進攻計
我試過隊友draw fire , 大技再細技閃去對家背後開門,送晒隊友打佢地背
惡靈個傳送門通常應用喺跑圈或者team fight
禁第一次Z之後中間會顯示殘留能量 你移動嘅時候個能量會一直扣 扣到0或者中間中斷大技就會出現一道傳送門

跑圈時候如果隊友仲搵緊物資 你可以開傳送門令隊友可以快啲跟上 唔洗因爲跑圈而搵少左物資或者跑圈扣太多血

team fight嘅時候 可以配合q 做一個切線或者逃走嘅效果

例子 如果兩隊互打,你可以用傳送門變換位置 去做位移 一個人做包夾或者全隊人一齊傳送突襲都得,如果對槍或者裝備上處於劣勢,亦可以用傳送門離開戰場,傳送門亦可以傳送倒地隊友,可以喺戰場外急救隊友

另外 如果敵人佔領左戰場有利位置 特別係最後一兩個圈 可以用傳送門拉近兩隊距離
呢個情況好常見惡靈大技好容易做到包抄效果
你地講解得好詳盡
惡靈技大因為本身冇明確定位
所以好多創意野玩

我親身見過就係佢開個門係室內地下同2樓
打到佢殘血佢就不停穿門地下同2樓咁穿黎穿去,你跟佢又跟唔切,佢佢又打唔到

追左幾下佢d隊友都到
我試過係沼澤中伏 佢出口放係崖邊我自己衝左落街
好似如果有人過緊洞條路徑就有藍光
知道敵人入洞就入返洞去返另一邊
我知呀
但冇用,其實間屋咁細一定個佢去邊
不過佢一見到你就穿門走,你根本追唔到

等佢又射唔死佢
想請問而家仲有冇人有彈game既情況出現?
請緊冇先兆就彈左
放個手榴彈落地下等佢穿返過黎
有冇試過加 fps_max 60/90
跟住一個直播主打左 fps_max 0
試下唔同既都改下
今晚返去試試
PS4啲新手潮過左了
而家剩低啲人明顯勁左好多
無一開始成日1打3 對面3個全程射空氣呢支歌仔唱
1打2甚至1打3應該點打?講緊如果係迫住要打既情況下我就算搵到位偷襲,見到team 人執緊裝都好,都諗唔到點樣展開攻勢。當我弱智咁教得架啦,thx

利申:用開 探路者
係OW玩慣Hitscan去甩槍, 用Wingman個感覺好怪
執雞 呢隻game既meta就係追槍聲去執雞
係使用飛標嘅時候
中哂就直接無甲
Agger

隻game 甲>>>>>>>>血

邊個冇甲機本上就等比人秒,所以你有方法蒸發人地d甲就有機會1打多
其實手感好似mccree
dps高用起上黎仲順手過mccree
感謝
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞