《APEX LEGENDS》討論區 #04

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
咁多外掛 幾好玩都無用
對槍水平玩得耐真係會提高 尤其係R99
玩耐左就發覺有托有穩定器其實打頭真係唔難
唔多覺
每日大概得兩三場係feel到個頭一出嚟就即刻俾人秒咗之外
其他都仲ok
反而我覺得有啲人一死咗就即刻quit game反而影響遊戲體驗
明明我都拎咗你個狗牌行緊去復活你
你死左睇下對手 睇下隊友就知幾多外掛
2個中國狗隊友都係開掛
會咁做嘅人本身都多數鳩鳩地
明明我地隊伏緊人/繞道走緊 無端端係戰區中間開槍
幫手打又唔係 走又唔係 自己死左仲要狂叮你要你復活
一係就玩孤狼行到勁遠比人圍死
好怕遇到呢啲隊友 尤其自己隊裝備唔夠好槍法又唔勁
可以直接入圈做乜要挑起戰火
我打左咁耐機都係唔識對槍
基本上都係隊友牽制我繞後近距離散彈打人
不過遇到槍法好嘅敵人如果自己又犯錯打空槍就會比人幾下打死
孤狼都算撚數 死左我唔柒理你

有時我明明夠打清到場 跑返轉頭執狗牌 你老母閪你走場
仲要成日最後明明執左狗牌都走場 最後第2 就係輸打少個 屌
Ps4點熄咪?
其實想練Apex對槍 首要條件係唔好用wingman住
因為隻Game D人物行得太快 唔準你用wingman=自殺
最好就由近到遠 散彈入屋近距離戰開始練 因為對槍近戰一定跳住打
到你追到跳住打個個速度 就試R99中距離 個陣你發覺個種郁動比起室內跳住打易射好多
https://docs.google.com/document/d/1-tgiGlRo-MijB5rH1zrknnHxQqxZmnEGBQWAHOAq5pE/edit#heading=h.iss0i2od7f7i
喺reddit搵到個trobleshooting教學集合
成日彈game嘅人可以睇下
希望可以幫到大家
ea可唔可以罰下d走場狗

好似lol咁一段時間冇得玩都好
我好鍾意用wingman 一黎早期好好用 又慳子彈
遠少少貪佢如果好彩打中一兩下頭基本上一定殺到對面
我家陣最常用係EVA-8+R99/轉換者/R301
其實我最鍾意係G7但係家陣練緊Wraith冇乜機會玩狙

但呢隻遊戲槍法只係一部份 我覺得實際玩落其實搶先手更加重要
隊友配合伏到人嘅話基本一開始就已經冧到一個
有一次最後3隊 我同另一個隊友等到其他兩隊互打接近尾聲
我單人開大衝前放傳送門
一等兩隊分左勝負就即刻兩個一齊衝去突襲剩低嗰隊(仲係度補緊盾)
最後順利贏到 靠掌握切入時機贏真係好有滿足感
開始差唔多場場都有外掛
早期我都會用Wingman 但自問槍法唔算一線
我咁上下時間就換返R99 始終容錯率高 Wingman miss一粒已經可以即刻仆街死

BTW 呢隻Game其實點用招大技 點走位 各樣時機上既野
比起槍法重要 Around 73之比
好似Lifeline咁 你槍法屎 但你不停救到隊友都差好遠
好難保持狀態槍法唔係下下咁準
狀態好幾場擊殺王
岩岩玩幾舖打後手0傷死左
星期日可能重災D 平日都唔會場場有
不過玩5場有2,3場有都唔奇
狀態唔好 或者對面好手勢真係講乜都無用 秒速被Knock
sense決策都好用要
係 基本上我個人玩都一定係避開戰鬥
但同街人玩佢地好似都係打左雞血咁見人就打
一開頭都還好 中期縮左一兩次圈
基本上你一開槍就要準備連續打3-4隊 啲人會衝黎搏執雞
我揀Wraith就係想避開戰鬥佔地利 同呢啲隊友相性好差
開始多外掛,唔玩PUBG係因為場場有外掛
大家有冇啲英覺得特別勁/特殊用途分享下

我先
用Pathfinder,一聽到槍聲就開大追
入場收割執雞
個圈細又有8,9隊
都真係需要避下
再唔係R1 防守此區溝通下囉
你地點睇得出係唔係外掛冇死亡重播睇我真係唔識睇係咪外掛
wingman下下爆頭嗰啲 殺人勁快嗰啲九成都係
我岩岩一落地紫甲比條友中距離用P50粒彈直接滿血掃死左
高手真係冇你想像中咁多
見佢係咁爆頭咪觀戰睇佢玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞